Prachtig: Knuffel tussen piloot én meisje, beide zonder(!) armen

Jessica Cox werd zonder armen geboren, maar dat weerhield haar niet om haar droom te verwezenlijken. Ze moest en zou piloot worden.

Over de jongedame werd de documentaire ‘Rightfooted’ gemaakt. Hierin vertelt Jessica over hoe een vrouw, genaamd Barbara Guerra, als haar mentor fungeerde. Barbara, die ook twee armen mist, hielp Jessica beseffen dat ze ondanks haar handicap alles kon bereiken.

Voorbeeld

Jessica vertelt in de trailer: ‘Het is ongelofelijk hoe één persoon zo’n verschil kan maken in iemands leven.’ Bij de première van ‘Rightfooted’ ontmoette Jessica een driejarig meisje dat ook geboren werd zonder armen. Jessica wilde haar laten zien dat je geen armen nodig hebt om de belangrijkste dingen in het leven te doen. Precies net zoals Barbara dat haar lang geleden geleerd had. En dus gaf Jessica het kleine meisje een knuffel.

Jessica: ‘De vraag die mij het meeste wordt gesteld is: hoe knuffel je? Deze foto laat duidelijk zien dat je geen armen nodig hebt om iemand te knuffelen. Het was een speciaal moment, omdat we hetzelfde voelden – hoe het is om te knuffelen zonderen armen.’

Inspiratiebron

De piloot reist naast haar werk continu de wereld over om over haar beperking te spreken. Maar knuffels uitdelen vindt ze net zo belangrijk. Het laat zien dat iedereen met haar handicap een ‘normaal’ liefdevol leven kan hebben. En zoals Jessica zegt: ‘All it takes is one person’.

Lees ook: ouders starten petitie voor meer gehandicapte Disney-prinsessen >

Reageer op artikel:
Prachtig: Knuffel tussen piloot én meisje, beide zonder(!) armen
Sluiten