Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 19 sep 2016

Prachtig! Moeder met hersenverlamming bevalt op eigen manier

Wat bijzonder: Kelly had vast nooit verwacht dat ze met haar hersenverlamming een kind zou kunnen opvoeden, laat staan dat ze nogmaals zwanger zou raken van een tweede. Fotograaf Jeydene Freund legde deze prachtige tweede bevalling vast.

Kelly is zelf geboren met Cerebrale Parese (CP), ofwel een hersenverlamming. Een stoornis die kan worden veroorzaakt wanneer een baby niet genoeg zuurstof krijgt bij de geboorte. Dit zorgt voor beschadiging van de hersenen. Symptomen van een hersenverlamming zijn slechte coördinatie en moeite met praten, leren en bewegen.

Tijdens de geboorte, die door de verlamming gecompliceerd zou kunnen worden, bleef Kelly haar moederinstinct volgen om te voelen wat goed is. Ze deed het helemaal op haar eigen manier, en Freund was daar om het proces vast te leggen.

1. Afwachten

Kelly wacht achter het raam. Het focussen op één punt aan de horizon helpt haar om rustig te blijven tijdens het begin van de geboorte.

2. Een kijkje door de monitor

Kelly’s intuïtie vertelt haar dat ze een gemakkelijke bevalling zal ervaren, net als haar eerste kindje. Toch is ze bezorgd.

3. Wachten…

Omdat Kelly na 33 weken zwangerschap bevalt, maakt ze zich zorgen om de gezondheid van haar kindje. Tijdens haar eigen geboorte kreeg ze niet genoeg zuurstof, waardoor ze haar hersenverlamming kreeg. Daarom is ze extra alert.

LEES OOK: Deze 30 geboortefoto’s laten de onvoorwaardelijke liefde van een vader zien

4. Oneindig veel liefde

Kelly en haar partner steunen elkaar onvoorwaardelijk tijdens het wachten op de kleine. Omdat Kelly vrij klein is, is er een mogelijkheid dat het kindje via een keizersnede ter wereld moet komen.

5. The pain is real

Net als bij haar eerste bevalling heeft Kelly geen pijnstillers genomen voor de geboorte. Je kunt aan haar gezicht zien dat ze klaar is voor de bevalling.

6. Daar is ‘ie dan!

Het moment is daar! De kleine komt ter wereld, en Kelly maakt kennis met haar nieuwe zoon.

7. Een onbreekbare band

Let even op de lach op het gezicht van Kelly’s verloskundige. Ze is overduidelijk ontzettend blij met de manier waarop deze baby ter wereld gekomen is en dat alles goed is verlopen. Prachtig.

8. Welkom, lieve baby

Kelly schrijft op Freunds blog: ‘Ik heb zelf de keuze gemaakt om nog een baby te krijgen en ik wilde ook tijdens de bevalling keuzes hebben. Weet je wat het beste is? De mensen die tijdens de bevalling in mij geloofden en gesupporterd hebben.’

LEES OOK: 14 foto’s die de oerkracht van een moeder tijdens een bevalling in beeld brengen

9. Die muts! Hóe schattig!

En gelijk al knipogen naar de camera, de flirt.

10. Trotse papa

De gezichtsuitdrukking van deze kersverse papa zegt eigenlijk al genoeg.

11. Lieve, knijpbare wangetjes

Maak kennis met het kleine ventje. Hij is iets kleiner dan de gemiddelde baby, maar heeft nog steeds wangetjes waar je in wilt knijpen. Cute!

12. Geen grenzen

‘Dit bewijst maar weer dat mijn lichaam geen grenzen kent. Het is ongelofelijk. Mijn lichaam geeft LEVEN’, schrijft Kelly. Deze vrouw mag trots zijn op zo’n prachtige bevalling en de foto’s als mooie herinnering.

Ook waanzinnig: Deze prachtige fotoserie moet het taboe rondom doodgeboren kindjes doorbreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

thestir

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig! Moeder met hersenverlamming bevalt op eigen manier
Sluiten