Janne Vogel
Janne Vogel Verhalen 23 feb 2018

Moeder deelt hoe ze op het vliegveld van alle kanten hulp kreeg na driftbui zoontje

Een Facebookpost over een moeder die op het vliegveld van Los Angeles aan alle kanten te hulp werd geschoten gaat hartstikke viral. En terecht.

De jonge, zwangere moeder was met haar zoontje op het vliegveld toen haar peuter van een jaar of anderhalf een enorme meltdown had. Hij rende tussen de stoelen door, schoppend en schreeuwend, en ging op de grond liggen wanneer zijn hopeloze moeder hem probeerde mee te krijgen. Het jongetje weigerde met zijn moeder het vliegtuig in te gaan, tot het punt dat ze het niet meer aan kon. Ze ging op de grond zitten met hoofd in haar handen en begon te huilen.

Hulp op het vliegveld

En toen gebeurde er iets moois. De zeven vrouwen in de terminal, die elkaar en de moeder niet kenden, liepen op de moeder en het jongetje af en schoten allemaal te hulp. Een van de moeders zong een liedje voor het kleine jongetje, de andere vrouw pelde een mandarijntje voor’m, weer een ander had een speeltje in haar tas waarmee de peuter kon spelen en de moeder kreeg wat water aangereikt en werd getroost.

LEES OOK: Tof: juf gaat viral met jurk ontworpen door haar leerlingen

Facebook

Dit was uiteraard totaal niet afgesproken. Een van de vrouwen, Beth Dunnington, beschreef de bijzondere situatie achteraf in een Facebookpost. ‘Het was zo natuurlijk en zo mooi. Er was totaal geen overleg en niemand kende elkaar, maar het lukte ons om ze allebei te kalmeren en ze kreeg haar zoontje mee het vliegtuig in. Toen ze door de deur verdwenen gingen we allemaal terug naar ons plek en hebben we het er niet meer over gehad… we waren vreemden, die bij elkaar kwamen om iets op te lossen.’ Ze concludeerde: ‘Ik realiseerde me dat een groep vrouwen met een missie de wereld kan redden. Ik zal dat moment nooit vergeten.’ En die post ging dus binnen no time viral.

LEES OOK: Vader deelt in viral post hoe het écht is om vier dochters op te voeden

Viral

Inmiddels is het bericht meer dan 17 duizend keer gedeeld en zijn er meer dan 57 duizend ontroerende reacties geplaatst. Dunnington werd door verschillende media benaderd en vertelde dat ze niet had verwacht dat het bericht viral zou gaan. ‘Ik heb het niet online gezet om deze reden. Ik den dat we allemaal zo’n behoefte hebben aan wat vriendelijkheid. Het was geen dramatisch moment, het was een groep vrouwen die op het vliegveld deden wat ze moesten doen. Een vrouw in nood helpen. Ik vind het mooi dat het door zoveel mensen is gedeeld.’

Dunnington hoop dat haar verhaal anderen inspireert hetzelfde te doen. Door samen te werken en elkaar te steunen op bepaalde momenten, juist als je elkaar niet kent, maak je de wereld een beetje beter.

Parents.com

Reageer op artikel:
Moeder deelt hoe ze op het vliegveld van alle kanten hulp kreeg na driftbui zoontje
Sluiten