Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 30 jun 2017

Moeder heeft prachtige boodschap aan alle jongensmoeders

Leuk hoor, een huis vol mannen, maar al dat testosteron brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zo weet ook Rachael Boley, Amerikaanse moeder van drie jongens. Daarom deelde ze deze lieve foto van zichzelf en haar jongste zoon mét bijbehorende prachtige boodschap aan elke andere jongensmoeder op de wereld.

Regel 25: thuisbasis

Rachael, zelf blogger, deelde onlangs een aantal woorden van een andere moeder. Op Instagram citeerde ze een tekst van Tabitha Studer, die schreef over ‘25 regels voor een jongensmoeder‘. Rachael pikte punt 25 eruit: ‘Wees de thuisbasis voor je jongens’, en gebruikte dit als titel voor de lieve foto.

Ze schreef deze ‘regel’ verder uit onder de foto:

Voor een jongen is zijn moeder zijn thuisbasis. Als hij leert lopen, waggelt-ie na een paar stapjes weer terug naar jou, waggelt iets verder en keert weer terug naar jou. Als hij iets nieuws ontdekt, zal-ie jou aankijken om je trotse glimlach op te vangen. Als hij leert lopen, zal-ie z’n eerste boek 20 keer opnieuw aan je willen voorlezen. Omdat jij de enige bent die ook 20 keer oprecht naar hem luistert. Als hij op het sportveld staat, zoekt-ie jouw gezicht tussen alle andere moeders. Als hij ziek is, belt-ie jou. Als hij in een ruzie belandt, vraagt-ie jou om goede raad. En als hij ouder wordt, sterk en groot, maar tranen voelt branden, zal-ie ook naar jou toe komen. Omdat een man bij zijn moeder kan uithuilen zonder zich daar suf over te voelen. Zelfs als er een nieuwe vrouw in zijn leven komt en met haar gaat samenwonen, jij bent en blijft zijn moeder, zijn thuisbasis, een constante factor. Net als de zon. Onthou dit voor altijd en stel je hiermee gerust.

LEES OOK: Waarschuwing voor alle jongensmoeders: pas op met zwembroeken

Veel lof

Hoewel dit ook voor dochters en vaders geldt, voelden veel andere jongensmoeders zich juist aangesproken door Rachaels bericht en Tabitha’s woorden. Een van de reacties: ‘Vooral nu ze groter worden vind ik het moeilijk, en speelt de gedachte dat ze me straks niet meer nodig hebben. Maar mijn rol als thuisbasis pakt inderdaad niemand van me af. Nooit.’

Net als jij gaan je jongens inderdaad ook door allerlei stadia heen. Lees hier welke.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder heeft prachtige boodschap aan alle jongensmoeders
Sluiten