Deze prachtige foto van een geboortefotograaf werd dagenlang geblokkeerd op social media

Famme laat vaker prachtige foto’s van bevallingen, borstvoeding en zwangerschappen zien. Er is geen enkele reden om te denken dat dit aanstootgevend zou zijn. Ook schreven we eerder over Marijke Thoen, een geboortefotograaf die al in de prijzen won met deze geboortefoto. Nu werd haar Facebook account dagenlang geblokkeerd vanwege een prachtige onderwatergeboorte foto.

Facebook account geboortefotograaf Marijke

Marijke Thoen vertelt op haar Facebookpagina: ‘Het beeld staat sinds gisteravond weer op Facebook! Ik heb zelfs excuses van Facebook gekregen. Het is ons gelukt. We hebben een verschil gemaakt. We hebben censuur op geboortes op Facebook gestopt. Blijf delen.’

Dat doen we met groot plezier want de foto is werkelijk zo indrukwekkend en mooi.

LEES OOK: Dit zijn de meest favoriete foto’s van een beroemde geboortefotograaf.

geboortefotograaf
De foto waarmee Marijke Thoen eerder in de prijzen viel

Facebook blokkade geboortefoto

De reden dat de foto werd geblokkeerd zou een tepel zijn die deels zichtbaar is. Althans dat denkt Linda Vriesen, voorzitter van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er niets aanstootgevends is aan foto’s van een bevalling. Het functionele bloot heeft te maken met de wonderen van de natuur en is op geen enkele manier seksueel of pornografisch. Redenen voor Facebook om als een waakhond beelden en berichten te censureren, blokken en te verwijderen van hun platform.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze prachtige foto van een geboortefotograaf werd dagenlang geblokkeerd op social media
Sluiten