Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze prachtige foto van een geboortefotograaf werd dagenlang geblokkeerd op social media

Famme laat vaker prachtige foto’s van bevallingen, borstvoeding en zwangerschappen zien. Er is geen enkele reden om te denken dat dit aanstootgevend zou zijn. Ook schreven we eerder over Marijke Thoen, een geboortefotograaf die al in de prijzen won met deze geboortefoto. Nu werd haar Facebook account dagenlang geblokkeerd vanwege een prachtige onderwatergeboorte foto.

Facebook account geboortefotograaf Marijke

Marijke Thoen vertelt op haar Facebookpagina: ‘Het beeld staat sinds gisteravond weer op Facebook! Ik heb zelfs excuses van Facebook gekregen. Het is ons gelukt. We hebben een verschil gemaakt. We hebben censuur op geboortes op Facebook gestopt. Blijf delen.’

Dat doen we met groot plezier want de foto is werkelijk zo indrukwekkend en mooi.

LEES OOK: Dit zijn de meest favoriete foto’s van een beroemde geboortefotograaf.

Facebook blokkade geboortefoto

De reden dat de foto werd geblokkeerd zou een tepel zijn die deels zichtbaar is. Althans dat denkt Linda Vriesen, voorzitter van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er niets aanstootgevends is aan foto’s van een bevalling. Het functionele bloot heeft te maken met de wonderen van de natuur en is op geen enkele manier seksueel of pornografisch. Redenen voor Facebook om als een waakhond beelden en berichten te censureren, blokken en te verwijderen van hun platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze prachtige foto van een geboortefotograaf werd dagenlang geblokkeerd op social media
Sluiten