Prachtige foto: moeder draagt baby voor haar dochter

Heather Weaver en Chris Ambroziak wilden dolgraag ouders worden. Dat was alleen niet makkelijk voor ze. Heather heeft namelijk een nierziekte en wacht op een transplantatie. Zwanger worden was daardoor te riskant.

‘Ik heb slechts een nierfunctie van 20% en dat wordt alleen nog maar minder. We willen het risico niet nemen dat ik nu zwanger wordt en de transplantatie misloop. En na een transplantatie zwanger worden is in mijn geval niet mogelijk. Op dit moment willen we voor een gezinnetje gaan en de transplantatie komt dan wanneer ‘ie komt.’

Draagmoeder

Het stel dacht eerst aan adoptie. Dat proces duurde langer dan ze hadden gehoopt, waardoor draagmoederschap in beeld kwam. Ze hadden alleen nooit verwacht dat hun draagmoeder degene werd die het dichtst bij ze staat: Heathers moeder. De 52-jarige Denise Weaver offerde zichzelf direct op, maar Heather en Chris waren daar niet meteen van overtuigd. ‘Mijn eerste reactie was: no freaking way! Ik peinsde er niet over. M’n moeder is 52, sorry, dat kan en gaat nooit gebeuren.’

IVF succesvol

Maar tegen alle verwachtingen in werd Denise, oma-to-be, tóch de beste keuze van hun leven. ‘Ik weet niet of het uit wanhoop was of dat ze door hun andere opties heen waren, maar ze vielen uiteindelijk toch op mij terug,’ vertelt Denise. Artsen keurden het IVF-voorstel goed en een maand later was Denise zwanger.

LEES OOK: Beste vriendin blijkt reddende engel en laat kinderwens uitkomen

Fotoshoot

Dat vierden ze met een bijzondere zwangerschapsshoot. Fotograaf Lorrie Palmer (Lorrie Ann Photography) schoot een unieke serie foto’s waar ze alle drie op staan. ‘Ik wilde de onvoorwaardelijke liefde en enorme blijdschap laten zien dat als een geluk bij een ongeluk ontstond. Door middel van de schaduwfoto’s wilde ik Heather laten zien hoe zij er zelf met een zwangere buik uit zou zien,’ legt Lorrie uit bij de foto waarop moeder Denise pal achter haar dochter staat.

‘Je ziet één persoon, maar in feite is het een oma, moeder én dochter.’

Hoera

Inmiddels is baby Addison Grace geboren, oktober vorig jaar. Wat een beauty.

Ook deze sterke fotoserie laat de schoonheid van het draagmoederschap zien.

Bron: Parents

Reageer op artikel:
Prachtige foto: moeder draagt baby voor haar dochter
Sluiten