Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 19 mei 2015

Prachtige fotoserie: de band tussen twee zussen

Niet of je dezelfde ouders hebt, maar de hoeveelheid liefde is het belangrijkste in een gezin. Zusjes Haven en Semenesh komen beide uit een totaal andere wereld, ondanks dat zijn ze niet van elkaar weg te slaan. Ze zijn écht familie.

De moeder van de twee meiden, Anna Larson, maakte van haar twee dochters een prachtige fotoreportage met de naam Barely Different.

Haven en Semenesh

Haven is één van haar twee biologische kinderen en Semenesh heeft ze vijf jaar geleden uit Ethopië geadopteerd. Beide meisjes brengen hun eigen dynamiek in het gezin en ondanks de verschillende persoonlijkheden delen ze alles met elkaar. Anna heeft een prachtige uitleg waarom haar kinderen beter af zijn samen: ‘door samen met iemand op te groeien komen de gelijkenissen naar boven. Het is niet de huidskleur die zorgt voor verschil en afstand, of gebrek aan eenheid… Twee zielen beiden geboren in andere delen van de wereld, zijn samengebracht door adoptie. Hun band is zo sterk, juist dóór hun eenheid. Dat heeft echt mijn ogen geopend dat het mogelijk is om van elkaar te houden en elkaar te accepteren als broers en zussen.’

Barely Different


In het begin fotografeerde ze haar dochters voor haar plezier en bedacht later wat voor inspirerend statement ze kon maken met haar ‘bijna niet verschillende dochters’. Bekijk hieronder de indrukwekkende foto’s van Anna.

Het adopteren van een kind wordt niet door iedereen begrepen. Deze moeder Kim Kelley-Wagner vertelt door middel van foto’s de ongevoelige dingen die mensen tegen haar en haar dochters zeiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtige fotoserie: de band tussen twee zussen
Sluiten