Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle 23 april 2014

Prachtige fotoserie: Waterratjes

De zwembond heeft wat ‘zwem’kolen op het vuur gegooid. Een nieuw diploma. Eén diploma, waarbij de borstcrawl de eerste slag is die je leert. Het aloude zwem ABC diploma clubje (NPZ) is er niet blij mee…

Met mijn zoontjes begon ik na aankomst in Zuid Afrika meteen met zwemlessen. Om ze zo snel mogelijk watervrij te krijgen. Wat me opviel was het verschil in aanpak met Nederland. Ze gingen meteen over op de ‘freestyle’, het borstcrawl en de schoolslag, ‘breaststroke’ geheten of pizza-arms volgens mijn zoontje, kwam pas op het eind.

Watergolf

Fotograaf Alix Martinez maakt het niet zo veel uit, als ze maar kunnen zwemmen. Ze maakt de meest prachtige foto’s van kinderen onder water. Met wat hulp van andere kinderen schiet ze surreële foto’s van kinderen die bovengrondse activiteiten ondernemen. Een potje golf spelen, kopje thee drinken, balletdansen. Aanschouw deze wonderschone beelden.

‘There’s something magical and beautiful when water is photographed’, zegt Alix Martinez.

Het ziet er zo gemakkelijk en natuurlijk uit, maar het is verre van dat. Martinez vertelt dat ze de eerste keer onderwater fotograferen zelf bijna verdronk.

‘The first time I almost drowned because I saw a shot I did not want to miss…’

Toen ze begon kon Alix haar adem 25 seconden inhouden. Nu voelt ze zich als een marinedier dat gerust twee minuten onder water blijft.

Bezoek de website van Martinez voor meer foto’s en haar prachtige andere werk met kinderen.

Reageer op artikel:
Prachtige fotoserie: Waterratjes
Sluiten