Eva Dusch
Eva Dusch 1. Categories 10 sep 2015

Prachtige fotografie laat zien hoe een baby in je buik past

Het is extreem confronterend en je moet het maar kunnen: zelf geen kinderen kunnen krijgen (wel de wens hebben) en als geboortefotograaf werken. Marry Fermont deed het en met succes. Maar inmiddels is ze dit jaar zelf moeder geworden, twee keer zelfs…

Eerder dit jaar bracht Marry nog deze video uit over de onzekerheid die bij een kinderwens komt kijken. Maar inmiddels staat ze als fotografe niet meer alleen aan de zijlijn, maar kan ze zelf ook meepraten over het bijzondere fenomeen geboorte want dit jaar is ze zelf ook moeder geworden. In juli werd haar dochtertje Liv geboren. Maar dat is niet alles, want er is ook een nieuwe fotoserie geboren: ‘Hoe past een baby in je buik’. En die gaat inmiddels de hele wereld over.

De foetushouding

Op de beelden zie je hoe door de verloskundige aan de ouders wordt getoond hoe de baby in de buik heeft gezeten. Een bijzonder moment. ‘Je ziet hoe een baby geboren wordt, maar wanneer ze er eenmaal uit zijn, kun je je niet voorstellen hoe ze ooit in de buik gepast hebben’, vertelt Marry. Sindsdien probeert ze, als de mogelijkheid zich aandient, deze foto’s te maken na een geboorte. Soms is het een verloskundige die de baby vasthoudt, maar er zijn ook vaders die het aandurven om hun kindje op deze manier vast te pakken.

Wauw! Deze fotograaf deelt top 20 meest bijzondere bevallingsfoto’s>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtige fotografie laat zien hoe een baby in je buik past
Sluiten