Redactie
Redactie Kids 27 februari 2018

Zo praat je tegen kleine kinderen (zodanig dat ze ook écht naar je luisteren)

Hoe praat je tegen kleine kinderen zodat ze ook echt luisteren? Tja, als we daar het antwoord op zouden weten. Nou, wij weten het niet, maar de opvoeders achter de How2Talk2Kids-methode wel. Alle moeders van peuters en kleuters die dit boek graag in hun schoen of onder de kerstboom willen hebben: forward deze link vooral naar de vader des huizes.

‘A survival guide to life with children ages 2-7’: zo luidt de subtitel van dit boek dat eerder dit jaar verscheen. En die overlevingsgids is in sommige gevallen best wel nodig, onder meer op momenten dat de peuter/kleuter wederom weigert z’n tanden te poetsen/non-stop met een pincet kunstwerken in haar kleine zusje graveert/zich steevast tijdens elk bezoek aan de Albert Heijn laat verleiden tot een brulpartij.

How2Talk2Kids-tips

In dat soort situaties kunnen de tips uit dit boek best wel eens uitkomst bieden, zo leerden we al eerder. Vorig jaar deed Famme’s Thea namelijk mee aan een workshop ‘effectief communiceren met kinderen’ en ondervond aan den lijve dat er veel waarheid schuilt in de tips en tricks van deze opvoedkundige methode.

Opvoedkundige stelregels

Het is de million dollar question: hoe praat je tegen kleine kinderen? En vooral: hoe praat je niet tegen ze? Laten we er een paar How2Talk2Kids-stelregels ingooien: straffen is geen goed plan – er zijn namelijk alternatieven die veel beter werken; woede laten ventileren door je kind in een kussen te laten stompen werkt echt (ook voor ouders) en dat we moeten stoppen met oordelen (ook al denken we dat we dat echt niet doen).

Hoe praat je tegen kleine kinderen?

Met behulp van ruim 400 pagina’s met praktische suggesties, leuke plaatjes en heel veel do’s en don’ts is dit boek voor slechts 13 euro oprecht een heel fijn cadeau voor de decembermaand. Met als enige kanttekening dat ‘ie nog niet vertaald is in het Nederlands, dus dat mama wel een beetje Engelstalig onderlegd moet zijn.

Gelukkig zijn er ook een flink aantal opvoedkundige tips die je met gemak naast je neer kan leggen, zoals deze onzinnige opvoedkundige tips.

De komende weken zullen we vaker leuke suggesties doen voor Sinterklaas- en kerstcadeaus waar het hele gezin blij van wordt, zoals bijvoorbeeld ook dit kleur-zelf-in-kussensloop, of wat te denken van deze heerlijk foute kerstromper?

Reageer op artikel:
Zo praat je tegen kleine kinderen (zodanig dat ze ook écht naar je luisteren)
Sluiten