12 redenen waarom prins Harry een heerlijke vader wordt

Nu prins Harry en Meghan officieel getrouwd zijn, fantaseren wij stiekem al over eventuele nakomelingen. Waarschijnlijk doen ze het écht nog wel even rustig aan, maar dat Harry een geweldige vader zal worden is wat ons betreft duidelijk. We verdiepten ons in de charmante prins en kwamen tot het volgende lijstje.

Nog niet overtuigd van Harry’s toekomstige vader-skills? Lees dit dan even.

1. Hij is barmhartig

De prins besteedt aandacht aan de minder bedeelden, stopt tijd en geld in onderontwikkelde gebieden, maar werkt ook met mensen op een meer persoonlijk niveau. Zijn liefdadigheidswerk met zowel kinderen als volwassenen laat zien dat hij de behoeften van een ander voorrang kan geven. Precies wat je doet als ouder.

2. Hij heeft discipline

Zijn militaire jaren hebben hem laten zien wat leiderschap inhoudt en hoe discipline werkt in het leven. Handig als hij thuis wat regels wil stellen.

3. Hij is niet bang om een beetje gek te doen

Misschien komt het omdat hij jonger is, of omdat hij in een ietwat langere wachtrij staat voor de troon, maar op een of andere manier is Harry een stuk meer goofy dan zijn oudere broer William. Hij houdt ervan om te spelen, grapjes te maken en mensen aan het lachen te maken. Ook de allerkleinsten. Bonuspuntje voor als hij straks vader wordt.

4. Hij heeft een goede partner uitgekozen

Aan dit punt hoeven we denk ik niet veel woorden vuil te maken: wij zijn fan van Meghan. Het ouderschap is niet niks, maar met een goede partner op wie je kunt bouwen kun je alles aan. De manier waarop de twee tortelduifjes naar elkaar kijken zegt genoeg.

5. Hij is er altijd om anderen te supporten

Harry is zeg maar de ultieme cheerleader. Hij is altijd aanwezig bij grote evenementen waar hij zijn familie en geliefden enthousiast aanmoedigt. Als het op vaderschap aankomt ook zéker een pluspunt.

6. Hij heeft een goede, liefdevolle jeugd gehad

Ook al verloor hij al vroeg zijn moeder, prinses Diana, haar zorgzame en liefdevolle natuur heeft hem op jonge leeftijd al gevormd.

7. Hij is lief

Harry laat zijn geliefden zien dat hij om ze geeft op een lieve, sentimentele manier. Van zijn doordachte aanzoek tot aan de ceremonie, waar Diana op verschillende manieren werd herdacht. Wie wil dat nou niet in een vader?

8. Hij is close met zijn oma

In Harry’s geval bewijst de band met zijn oma dat hij zorgzaam is en (oudere) vrouwen respecteert. Deze eigenschappen geeft hij sowieso door aan zijn kinderen.

9. Hij is nu al een geweldig oom

Als het kleine broertje van William is Harry inmiddels al een tijdje oom (en wat voor één). Hij heeft nu twee neefjes en een nichtje, besteedt veel tijd met hen en leert zo van dichtbij hoe het leven met kids eraan toe gaat.

10. Hij heeft goede rolmodellen

Ook met William en Kate brengt hij een hoop tijd door en van hen krijgt hij uiteraard de beste tips en tricks.

11. Hij is zelf nog een beetje een kind

Harry lijkt het vrijwel altijd naar zijn zin te hebben. Hij maakt altijd ruimte en tijd voor plezier en een grapje, en dat is als toekomstige familieman zeker een pré.

12. Hij is een gentleman

Hij laat zien dat hij respect heeft voor anderen en draagt zijn vrouw (!) Meghan op handen. Zijn goede opvoeding en vriendelijke gebaren laten zien dat hij een goede vader zal zijn die weet waar de grens ligt. Wat wil je nog meer?

LEES OOK: Kids will be kids: 5 x de leukste foto’s van kinderen op de royal wedding

Popsugar

Reageer op artikel:
12 redenen waarom prins Harry een heerlijke vader wordt
Sluiten