Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 10 aug 2018
Leestijd: 4 minuten

10 redenen waarom prinses Diana als moeder nooit vergeten moet worden

Hoewel de rollen van prinses Diana als lid van het Britse koningshuis én stijlicoon ongetwijfeld veel mensen inspireerde, is haar legacy als moeder misschien wel wat we het meest herinneren.

Haar onbevreesdheid en medelevende geest waren de draad in haar opvoedingsstijl. Ze brak stoutmoedig de traditie en waardeerde haar eigen instinct boven de regels. Hier zijn 10 momenten waar prinses Diana bewees dat leidinggeven met het hart het beste kompas van een ouder is.

Ze verbrak de Royal traditie door te bevallen in een ziekenhuis

Traditioneel gezien werden koninklijke geboorten thuis gedaan en vereiste dat grote medische interventies. Diana verbrak de koninklijke tradities door een ziekenhuisbevalling te kiezen.

In juni 1982 beviel ze van Prins Willem in het St. Mary’s ziekenhuis in Londen. Twee jaar later werd prins Harry in hetzelfde ziekenhuis geboren, net als de kinderen van William.

Verse mama Emma Roberts had dit toch wel het liefst gehoord vóórdat ze moeder werd

Ze koos haar eigen geboorteplan

Naast het kiezen van een ziekenhuisomgeving voor de geboorte van prins William, werkte Diana samen met een deskundige voor een geboorteplan.

Ze sprak spontaan over haar strijd met een postnatale depressie

Tegenwoordig helpen veel beroemdheden het stigma rond postnatale depressie te doorbreken door hun eigen ervaringen te delen, maar Diana was een PPD-pionier.

In haar beruchte interview met Martin Bashir in 1995, onthulde ze dat ze leed aan een postnatale depressie na de geboorte van William in 1982. Ze beschreef de eenzaamheid die ze voelde omdat ze geen krachtige ondersteuningssysteem had bij de koninklijke familie.

Diana’s moed om zich open te stellen over haar worstelingen is hoogst waarschijnlijk wat zowel William als Harry inspireerde om samen te werken met liefdadigheidsinstellingen voor geestelijke gezondheid, zoals Heads Together.

Waarom 88% van alle jonge moeders het ouderschap zwaarder dan ooit vindt

Ze drong erop aan dat haar zonen naar school zouden gaan met andere kids

Kinderen in de koninklijke familie werden kinderen opgeleid in het paleis zelf, maar Diana geloofde dat prins William buiten het huis zou moeten worden opgeleid.

Toen hij drie jaar oud was, schreef ze hem in op de kleuterschool en creëerde ze een nieuwe onderwijstraditie die prins Willem met zijn kinderen voortzette.

Toen zijn eigen zoon George slechts 2,5 jaar was, schreven hij en zijn vrouw Kate Middleton hem in op de Westacre Montessori School. In september 2017 schreven ze de 2-jarige dochter van William en Kate, Charlotte, in bij de kleuterschool en George ging over op Thomas’s Battersea School, een privéschool in Zuid-Londen.

Ze gaf William en Harry en zo normaal mogelijke opvoeding

Diana wilde dat haar zoons een leven hadden dat buiten de muren van het paleis lag. Ze ging met ze naar de McDonald’s en de supermarkt en ze gingen op vakantie naar Oostenrijk, de Britse Maagdeneilanden en zelfs naar Disney World in Florida.

De millennial als moeder: dit typeert jou waarschijnlijk als ouder

Ze was eerlijk tegen prins William over de affaire van zijn vader

Diana was niet bang om moeilijke gesprekken aan te gaan met haar jongens. In plaats van haar oudste zoon alleen te laten met zijn emoties over de affaire van zijn vader met Camilla, leidde Diana het gesprek op een manier zodat hij het zou kunnen begrijpen.

Ze beschermde William en Harry voor de aankondiging van de scheiding

Je kinderen vertellen dat je gaat scheiden is een van de moeilijkste gesprekken die je als ouder met je kind kunt hebben, maar Diana begreep hoe belangrijk het was om er te zijn voor haar kinderen terwijl ze het nieuws deelden.

Een week voordat Diana en Charles besloten om hun scheiding aan het publiek aan te kondigen, ging ze op school naar William en Harry om het hen persoonlijk te vertellen. Nadat de officiële aankondiging was gedaan, werden de twee jongens afgeschermd van alle media.

5x Waarom het oké is als je niet een ‘coole’ moeder bent

Ze begreep de waarde van self-care

Diana was haar tijd vooruit en had zelfs een ‘Pampering Diana Day.’ Het krijgen van massages, het maken van gezichtsmaskers in haar keuken en het laten knippen van haar haar met stylisten Sam McKnight en Daniel Galvin waren enkele van haar favoriete activiteiten bij Pampering Diana Day.

Ze gaf haar liefdadige spirit door aan haar zonen

Prins William en prins Harry hebben veel van de liefdadigheidsorganisaties van hun overleden moeder overgenomen, waaronder Centrepoint, dat dakloze jongeren en tieners van de straat helpt te halen, en de internationale campagne tegen landmijnen, een zaak die Diana op beroemde wijze aan het licht bracht door een recent ontruimt landmijnveld in Angola.

De 9 regels voor meer zelfliefde van Oprah Winfrey

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme