Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Oh oh! Netflix begint officieel met een prijsverhoging van het abonnement

Eerder schreven we al over het feit dat in Amerika al leek alsof de prijzen voor Netflix-abonnementen waren gestegen en ze in Italië al druk aan het experimenteren waren. Het leek erop of Nederland de volgende in de rij was. Hoewel dat een test bleek te zijn, konden we wel rekening houden met het feit dat een prijsverhoging zou staan te gebeuren. En het moment is aangebroken: Netflix begint officieel met het verhogen van prijzen.

No worries, tot nu toe is de prijsverhoging alleen nog maar gemeld in Amerika. Klanten kregen een mail met tekst en uitleg, vanaf de volgende betaalperiode zou een hoger bedrag worden afgeschreven.

Netflix verhoogt prijzen

Hoeveel die verhoging dan is? Dat hangt af van het abonnement dat je hebt. De goedkoopste optie wordt een dollar duurder, de andere twee opties stijgen met 2 dollar. Dat betekent dat ‘Standard‘ 13 dollar gaat kotsen in plaats van 11 dollar, het ‘Premium‘ abonnement gaat van 14 naar 16 dollar.

LEES OOK: Deze Netflix serie zou je moeten kijken, gebaseerd op je sterrenbeeld

De reden waarom besloten is om de prijzen te doen stijgen, is om de omzet te verhogen. En niet om hun eigen zakken te vullen, maar om extra budget te genereren om nog meer en grotere films en series te produceren. Yeah!

Netflix vs. Disney+ en Apple TV+

Analisten stellen dat de waarde van Netflix daarmee flink gestegen is, en dat maar weinig gebruikers echt moeite hebben met de prijsverhoging. Mensen vinden niet erg om meer te betalen, zodat ze er maar iets voor terugkrijgen. Het komt niet helemaal als een verrassing, want dit jaar krijgt Netflix er concurrentie bij: Disney+ en Apple TV+. Met meer eigen producties hopen ze zich te kunnen wapenen tegen deze streamingdiensten. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat voor nieuws we kunnen verwachten op Netflix!

LEES OOK: 5 spannende series en films op Netflix waarin overspel centraal staat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme