Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 25 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit pro-vaccinatie briefje geschreven door een arts wordt wereldwijd gedeeld

Sunni Mariah zat in de wachtkamer van de dokter toen ze een ingelijste brief waar ze nogal gek van stond te kijken. In de brief wordt een duidelijk statement gemaakt voor vaccinatie. Ze besloot het op Facebook te delen, niet wetende dat de boodschap was geschreven door de Australische arts Rachel Heap.

Intensive care

Sunni deelde de brief op Facebook. Binnen een paar dagen was het al meer dan 130.000 keer gedeeld. Ht leverde ook een stormvloed woedende reacties van mensen die tegen vaccineren zijn op. Toen wist Sunni nog niet dat de brief was geschreven door Rachel Heap, een arts die op de intensive care dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van niet-vaccineren. In haar spaarzame vrije tijd probeert Rachel alle verkeerde informatie rondom informatie de wereld uit te helpen.

‘De geest van mensen voor wie ik heb gezorgd motiveert me dit te doen’, legt ze uit tegenover Mama Mia. Met de geest doelt ze op mensen, vaak kinderen, die overleden door iets wat voorkomen had kunnen worden met een inenting.

Kinkhoest

Rachel had twee kinderen op de intensive care die overleden aan kinkhoest. ‘Dat zijn twee van mijn geesten, maar het zijn er eindeloos veel meer. Mensen tellen volwassen niet mee. De 28-jarige jongen die stierf aan de late complicaties van kinkhoest. De mensen die stierven aan griep – zowel de jonge, gezonde mensen als de kwetsbare ouderen. Noem een ziekte die buiten polio is te voorkomen met een vaccin en ik heb het gezien.

Hoe kan ik niet doorgaan met dit gevecht? En nee, ik krijg hier niet voor betaald. De meeste mensen die zich inzetten voor vaccinaties doen dat in hun eigen tijd. Omdat we het belangrijk vinden de kwetsbaren te beschermen.’

‘Niet je bezit’

Rachel kan woest worden om ouders die hun kinderen niet inenten. ‘Ik krijg bakken commentaar dat het de keus is van de ouders, alsof hun kinderen hun bezit zijn. Voor mij gaat het allemaal om de rechten van het kind. Deze ziekten kunnen impact hebben op hun hele leven. Je kiest ook niet of je kind wel of niet een gordel draagt. Er zijn dingen om je kinderen te beschermen. Je kinderen zijn niet je bezit. Dat maakt me boos.’

Dit is de boodschap die de arts twee jaar geleden al schreef en die nu wereldwijd wordt gedeeld:

vaccinatie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit pro-vaccinatie briefje geschreven door een arts wordt wereldwijd gedeeld
Sluiten