Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Body 28 jun 2019

Pas op: De processierups is met deze hitte gevaarlijk voor je hond

Het kan je niet zijn ontgaan: er zijn grote plagen processierupsen in ons land. En dat is niet alleen vervelend voor jou, maar het is ook oppassen geblazen voor je trouwe viervoeter.

Vooral je hond loopt door de hoge temperaturen namelijk extra gevaar om in aanraking te komen met de brandhaartjes van dit beestje. Met alle gevolgen van dien.

Van boven naar onder

Vanwege de warmte kruipen de processierupsen van de boomtoppen naar beneden om de koelte op te zoeken. Daardoor wordt de kans vergroot dat niet alleen jij maar ook je hond in aanraking zal komen met de brandhaartjes. Als je hond er bijvoorbeeld in hapt, dan kan het hele vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen de brandhaartjes huiduitslag, zwellingen en jeuk veroorzaken. Of nog erger: afgelopen weekend is een pup bijna overleden nadat-ie in de rupsen had gehapt en vervolgens bijna zijn tong verloor! En dat is niet het enige. Honden kunnen bijvoorbeeld ook blind worden als de brandharen in hun ogen komen. Kijk dus goed uit waar je je hond laat lopen! Vermijd bijvoorbeeld eikenbomen. Ben je bang dat je hond al is getroffen? Dan kun je het beste direct naar de dierenarts gaan.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Pas op: De processierups is met deze hitte gevaarlijk voor je hond
Sluiten