Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 16 aug 2017

Deze 7 producten maakten mijn leven met baby echt heel veel makkelijker

Elke kersverse ouder kan alle hulp gebruiken in die eerste (kraam)periode. Van ontzorgen door bijvoorbeeld de hond uit te laten, te koken of de was te doen, tot tips om het leven met baby net even wat makkelijker te maken. Dit zijn de tips van ervaren moeder en Famme Baby’s hoofdredacteur Muriel.

Kwetsbaar. Als ik mijn gevoel moet omschrijven net na het krijgen van mijn eerste kindje, dan is het kwetsbaar. Naast verliefd, doodop, onzeker en euforisch, dat namelijk ook allemaal. Gaandeweg deed ik in mijn nieuwe rol als mama heel snel ervaring op en ontdekte ik een aantal producten die het leven met mijn baby echt een stuk makkelijker maakten. En van wie kun je het beter leren dan van iemand die het zelf ervaren heeft? Geen garantie dat het allemaal voor jou ook werkt, maar er zit vast iets voor je tussen!

1. Hydrofiele luier type groot en zacht

Er is geen enkele ouder met baby die niet een hydrofiele luier heeft. Ze staan ook niet voor niets in groten getale op de uitzetlijst vermeld. Edoch! De XL variant van zacht en sterk katoen gaf mij regelmatig reden tot een vreugdedansje. Perfect voor het afdrogen van junior, het losjes bakeren en voor het discreet geven van borstvoeding.

2. De S-fles voor het geven van de fles

In het begin was het hannesen met borstvoeding en de overgang naar de babyfles. Al vrij snel kolfde ik melk af om ook mijn handen vrij te hebben om iets langer weg te kunnen zijn. Mijn partner of oma konden dan ook het flesje geven. Het duurde even voordat ik doorhad dat je niet zomaar om het even welke fles moet pakken. Ik vroeg me altijd al af waarom er een fles in het schap stond bij de drogist met een kromming of S-vorm erin. De S-fles van Difrax kocht ik als derde poging om de juiste fles te vinden en ik was meteen verkocht. Baby’s krijgen vaak lucht binnen tijdens het drinken met boeren, opgeven en krampjes tot gevolg. De S-fles heeft naast de ergonomische vorm een ventiel in de bodem die zorgt dat de melk gelijkmatig en constant wordt toegediend. Minder luchtbelletjes, alle voedingsstoffen uit de melk blijven goed behouden en minder darmkrampjes.

3. Het wippertje om in slaap te vallen

Meestal koos ik volledig mijn eigen weg in de aanschaf van de baby-uitzet. Toch heb ik me een keer laten overtuigen door een overijverige verkoopster bij een grote babywinkel. Ze raadde ons met klem een wippertje aan, waarin de baby relaxed zou kunnen liggen, de wereld om zich heen zou kunnen zien en gemakkelijk in slaap zou kunnen sukkelen. En dat bleek me toch een partij waar. Vooral ons oudste zoontje viel steevast binnen enkele minuten heerlijk in slaap, zo lekker vond hij het. Het wippertje ging overal mee naartoe, waardoor wij als redelijke globetrotters overal konden neerstrijken. Met daarnaast een heerlijk geknor en gesnurk of een blije baby die met grote kijkers de wereld aanschouwde.

4. Het speenkoordje

Als er iets balen is dan is het wel een baby die aan de speen gewend is en hem vervolgens kwijtraakt. In de auto bijvoorbeeld, terwijl je rijdt. Het speenkoordje is dé uitkomst, want nooit meer een speen kwijt en binnen handbereik om hem weer zachtjes in het mondje te stoppen als de nood aan is.

5. Een goeie draagzak

Handen vrij! Hoe lekker is dat? En hoe fijn is het om je kindje dicht bij je te dragen. Ik heb echt genoten van de periode van de draagzak en verschillende varianten uitgeprobeerd. Ik kan nog steeds terugverlangen naar die tijd dat mijn jongens erin pasten, maar recentelijk bij de verhuizing heb ik ze dan toch met een weemoedig gevoel cadeau gedaan aan een vriendin met baby.

6. De borstkolf

In het verlengde van punt 2. Bij het vroegtijdig geven van een fles hoorde in mijn geval kolven. Ik moest er even aan wennen, maar de juiste borstkolf is een gebruiksvriendelijke kolf die rekening houdt met de moeder. Ik kon zelf heel gemakkelijk met een handkolf werken, maar de meeste moeders houden van een elektrische kolf. Lees maar eens de ervaringen van deze moeders over de borstkolf waarbij je je handen totaal vrij hebt. Ideaal. De Difrax borstkolf gaat goed samen met de S-fles en is zeer discreet omdat je hem onder je kleding kunt gebruiken.

7. De afzuigkap

Niet echt een babyproduct, maar wel erg effectief in mijn geval: de afzuigkap. Baby’s houden van een constant geluid dat andere geluiden neutraliseert. White noise noemen ze dit in het buitenland en moeders in de VS lopen ermee weg. Met speciale white-noise-apparaten, bedoel ik dan. Alternatief voor een duur apparaat is wat mij betreft de afzuigkap of föhn, die eenzelfde constante geluid produceren. Mijn baby’s sliepen er heerlijk op in.

In samenwerking met Difrax

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 7 producten maakten mijn leven met baby echt heel veel makkelijker
Sluiten