Redactie
Redactie Work & Life 12 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

7 tips voor de beste profielfoto in je dating-app

De eerste indruk telt, in het echt en online. Net zoals je oog valt op een aantrekkelijke vreemdeling die de ruimte binnenloopt, valt je oog op een goede profielfoto. Besteed daarom tijd en aandacht aan het maken en kiezen van je profielfoto’s voor in de dating-app die je gebruikt.

Met deze trucs, kom jij het beste voor de dag.

Dit artikel is een bijdrage van Relatieplanet.nl.

1. Maak foto’s in de zomer

Onderzoek van een Amerikaanse datingsite laat zien dat 60% van de mannen en 82% van de vrouwen als aantrekkelijker werd gezien op foto’s gemaakt in de zomer, in vergelijking met winterkiekjes.

Dit is de belangrijkste eigenschap die iedere date moet hebben

2. Lach

Blijf weg van de geforceerde nep glimlach, maar zorg voor een echte lach. Eentje die je wangen optilt en rimpels rond de ogen veroorzaakt. Liefst een lach waarbij je tanden zichtbaar zijn.

Onderzoekers in Zwitserland ontdekten dat een blije gezichtsuitdrukking zelfs relatieve onaantrekkelijkheid kan compenseren. Dus als je je zorgen maakt over hoe je eruitziet, lach dan. Ontspan je gezichtsspieren, denk aan een gelukkige herinnering en lach naar de camera.

3. Maak de foto vlak voor zonsondergang

Maak je binnen foto’s, let dan op de belichting. Licht van bovenaf – zoals de lampen in de meeste kamers – draagt bij aan een vale huid en kringen onder de ogen en dat wil je natuurlijk niet.

Maak ook geen foto’s met flits: de flits van de camera maakt je zeven jaar ouder volgens data-analyse door datingsite OkCupid. Dat verblindende kunstlicht zorgt namelijk voor harde schaduwen en benadrukt oneffenheden.

Het beste is om je foto’s buiten te maken. Professionele fotografen weten het allang: de beste tijd om een foto te maken is net na zonsopgang of vlak voor zonsondergang is. Dat zachte gouden licht versterkt namelijk kleuren en zorgt ervoor dat alles – ook jij – er beter uitziet.

5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten

4. Toon minimaal 4 foto’s

Een profielfoto van je gezicht en een top tot teen foto. Daarnaast foto’s waarop duidelijk wordt waar je interesses liggen. Mensen willen zien wie jij bent en waarvan je houdt en dat soort foto’s vormen dan een mooie aanleiding voor een gesprek.

Bijvoorbeeld: een ‘actie’ foto – terwijl je iets doet wat je leuk vindt – en een foto op een plek die een mooie herinnering oproept. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je foto’s de juiste informatie over jou vertellen.

Als je profiel zegt dat je geniet van rustige avonden op de bank en je foto is genomen tijdens een wild festival, is dat verwarrend voor de kijkers. Denk na: wat wil ik uitstralen? Als je hobby vissen is, wil je dit dan op elke foto uitbeelden?

Of: van tien foto’s in hetzelfde tenue op de bühne bij je favoriete voetbalclub word jij misschien heel blij. Maar verwacht je dat de bezoekers van je profiel daar ook warm voor lopen?

5. Maak heel veel foto’s

Het makkelijkst is als jij een voorraad geschikte foto’s hebt om uit te putten. Heb je die niet, neem dan de tijd voor een fotoshoot: vraag een vriend of vriendin om foto’s van je te maken.

Zoek een leuke plek, let erop dat het licht flatteus is, zet je over je schroom heen, rechte rug, schouders naar achteren, buik in en poseren maar. Raak niet ontmoedigd door alle slechte foto’s: van twintig foto’s is er misschien een goed genoeg om te gebruiken. Daarom maken fotografen honderden foto’s.

De beste Tinder bio? Met deze kookskills erin scoor je zeker!

6. De juiste pose

Als je je goed voelt en je hebt een geweldige outfit aan die je lichaam flatteert, straal je zelfvertrouwen uit en dat komt over op je foto. Gaat het poseren je niet natuurlijk af, oefen dan voor de spiegel en voor de camera.

Kijk online hoe beroemdheden poseren en boots hun poses na. Als het om je armen gaat, zijn er maar twee dingen die je moet onthouden: laat ze niet levenloos naast je hangen en sla ze alleen tegen je lichaam als je wilt dat ze groter lijken.

7. Let op de achtergrond

Profielfoto’s worden nauwkeurig bestudeerd. Mensen beoordelen je op alles wat zichtbaar is in de foto: je kleding, uitdrukking en houding, maar daar blijft het niet bij. Alles op de achtergrond wordt ook onder de loep genomen. Zorg ervoor dat die achtergrond netjes is. Poseren voor een stapel wasgoed of voor de vuile vaat haalt je niet op.

Wat je volgens onderzoek NIET in je online dating profiel moet zetten

En nog even dit

Een open deur, maar vermijd foto’s die ouder zijn dan een jaar. Potentiële matches willen precies zien wie je bent in het hier en nu, niet hoe je er tien jaar geleden uitzag.

Dit artikel is een bijdrage van Relatieplanet.nl. Relatieplanet is een dating-platform voor singles die het belangrijk vinden om eerlijk en oprecht te zijn en tijd te nemen elkaar goed te leren kennen. Oftewel slow daten; goed de tijd nemen om jezelf open te stellen aan de ander. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 tips voor de beste profielfoto in je dating-app
Sluiten