Psychologe ontwerpt kaartjes voor vrouwen die een miskraam hebben gehad

Weet je het nog? Een aantal weken geleden schreven we wat je beter niet kunt zeggen tegen een vriendin die een miskraam heeft gehad. Het blijkt dat veel mensen het ongemakkelijk vinden om iets te zeggen op zo’n moment, terwijl dat juist veel pijn doet. Jessica Zucker ontwierp kaartjes met daarop teksten speciaal voor vrouwen die een kindje hebben verloren door een miskraam.

Want laten weten dat je aan iemand denkt in zo’n moeilijke periode is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. En dan kan je dus prima een kaartje sturen. Jessica, die drie jaar geleden zelf een miskraam kreeg, kwam er tijdens haar werk als klinisch psycholoog achter dat veel vrouwen het niet fijn vinden om over hun miskraam te praten. Vooral omdat mensen daar vaak ongemakkelijk op reageren.

Speciale kaartjes

Daarom ontwierp ze kaartjes met teksten erop die je prima naar iemand kunt sturen die een kindje is verloren tijdens de zwangerschap. Ze wil daarmee een einde maken het taboe dat op het onderwerp rust. ‘Het is verschrikkelijk, maar miskramen gebeuren nu eenmaal. We zullen daar met zijn allen mee om moeten leren gaan.’

(Klik op de bron in de foto om ze te kopen)

Deze ex-kankerpatient ontwierp de perfecte kaartjes voor zieken >

Reageer op artikel:
Psychologe ontwerpt kaartjes voor vrouwen die een miskraam hebben gehad
Sluiten