Dit vertellen je puisten over je gezondheid

Heb je altijd pukkels op dezelfde plek op je gezicht? Zie het als een cadeautje van je lichaam. Want de plek van je puisten verraadt iets over je gezondheid of levensstijl. Het goede nieuws is dus ook dat je er iets aan kunt doen!

Puistjes op je voorhoofd

Puisten op je voorhoofd kunnen het resultaat zijn van verteringsproblemen. Dit kunnen problemen met je dunne darm of je lever zijn. Daarnaast kunnen puisten op je voorhoofd komen door stress, een slecht dieet, of onregelmatige slaap. Ook kunnen pukkels op je voorhoofd het resultaat zijn van verkeerde haarproducten. Heb je een pony? Dan kan dat ook de reden zijn. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, genoeg water drinkt en kijk kritisch naar je dieet om te ontdekken of bepaalde voeding je puisten verergeren.

LEES OOK: Smeer jij weleens tandpasta op je puisten? Dat kun je beter niet doen

Puisten bij je slapen en wenkbrauwen

Puisten bij je slapen kunnen komen door te veel vet, alcohol of bewerkt eten. Een andere reden kan een slechte bloedsomloop zijn of problemen met je galblaas betekenen. Hoe dan ook is het verstandig om bij puisten bij je slapen en wenkbrauwen goed te kijken naar je levensstijl.

Puisten tussen je wenkbrauwen

Soms kun je last krijgen van puisten tussen je wenkbrauwen door het epileren, maar vaker heeft het te maken met een te hoge inname van alcohol of melkproducten. Let een tijdje op wat je eet en drinkt, om te zien of de klachten verminderen.

Puisten op je wangen

Puisten op je wangen zijn vaak het resultaat van ongezonde lucht, en komen soms dus ook door roken. Het resultaat zijn longproblemen, die zich uiten via puisten op je wang. Ook stress, maagklachten en  het eten van grote porties kunnen voor pukkels op je wang zorgen Daarnaast is het belangrijk om op te letten op de hygiëne: verschoon je kussen vaak, maak je gezichtskwasten schoon en reinig elke dag je telefoon.

Puisten op je neus

Als je last hebt van puisten op je neus is het tijd om te relaxen. Een hoge bloeddruk kan zorgen voor puisten op je neus. Laat je bloeddruk nakijken en pas je levensstijl aan indien nodig.

Puisten op je kin

Puisten op je kin worden gelinkt aan je dunne darm en hebben daarom te maken met je dieet. Eet meer vezels en noteer een tijdje wat je eet, zodat je kunt ontdekken welke voeding niet goed valt.

Puisten op je kaaklijn

Puisten op je kaaklijn zijn vaak het resultaat van hormonen die uit balans zijn, en veel stress. Schommelende hormonen kunnen komen door je menstruatie, zwangerschap, borstvoeding of PCOS. Laat je hormonen nakijken bij de dokter als je last van pukkels op je kaaklijn blijft houden.

Reageer op artikel:
Dit vertellen je puisten over je gezondheid
Sluiten