Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 30 okt 2017

In Antwerpen opent de eerste Puistenbar en we willen er meteen heen

Mensen met veel puistjes of een fascinatie voor mee-eters, opgelet! In Antwerpen is namelijk een heuse Puistenbar geopend: een bar van drie verdiepingen hoog, waar je zowel je puisten kunt laten uitknijpen, je uitknijpfilmpjes kunt kijken en een drankje kunt drinken.

Puistenbar

Met de puistenbar moet het taboe dat rondom puisten en acne heerst, verdwijnen. Ruim tachtig procent van de mensen heeft last van huidkwaaltjes, zoals acne, mee-eters of puistjes. Uit onderzoek is gebleken dat zeker 73 procent van deze mensen minder zelfvertrouwen heeft in het dagelijks leven.

Taboe doorbreken

En daar wil de Puistenbar verandering in brengen. ‘Het is schrijnend om te zien dat er zoveel schaamte en onzekerheid is en dat dit een grote impact heeft op iemands leven. Met deze ludieke knipoog willen we het thema meer sociaal aanvaard en bespreekbaar maken en het taboe doorbreken’, zegt Tom Verlinden, Managing Director van YUN Probiotherapy. ‘De Puistenbar is een plek waar iedereen zich veilig kan voelen, zonder schaamte of onzekerheid. Op een laagdrempelige manier kunnen we mensen kennis laten maken met onze therapieën.’

LEES OOK: 14 alledaagse gewoontes die een mooie huid saboteren

Guilty pleasure verdieping

Wie totaal geen last heeft van puisten, maar wel heel goed gaat op filmpjes waarbij ze bij andere mensen worden uitgeknepen, kan zijn hart ophalen bij de Puistenbar. Daar is namelijk een speciale ruimte, genaamd de secret pimple porn corner, ingericht waar je ongegeneerd naar deze filmpjes kunt kijken. Daarnaast kun je je huidige behandelcrèmes inwisselen voor exemplaren van YUN, het merk wat de pop-up (haha) store in het leven heeft geroepen.

In de bar zijn dermatologen aanwezig, die je ter plekke om persoonlijk advies kunt vragen. Ook vind je op de muren van de bar verschillende handige informatie die van pas komt als je de conditie van je huid wil verbeteren.

Zo ziet het eruit

Zin in een impressie? Zie hieronder een filmpje van de betreffende bar. Je kunt er tot en met 5 november terecht, van tien uur ‘s ochtend tot zes uur ‘s avonds (met uitzondering van zon- en feestdagen).

4 x waarom koffie een wondermiddel is voor je huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
In Antwerpen opent de eerste Puistenbar en we willen er meteen heen
Sluiten