Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 11 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

4 manieren om je kids vrolijk aan de dag te laten beginnen

Hebben jouw kids vaak geen zin om op te staan en aan de dag te beginnen? Met deze tips zorg je voor een vrolijk en relaxt begin van de dag. Niet alleen voor hen maar ook voor jezelf.

Een ochtendhumeur kan heel vervelend zijn maar dankzij deze tips kun je dat makkelijk voorkomen. Zelfs je kids staan hierna te trappelen om hun bed uit te komen en naar school te gaan.

1. Maak er momentje van met het hele gezin

Hoe gehaast je soms ook bent in de ochtend, maak van het ontbijt een moment voor het hele gezin. Al is het maar een kwartier. Dek de tafel (de ontbijttafel kun je ook al de avond van te voren dekken) en ontbijt gezamenlijk met de kids en je partner. Op die manier hebben jullie ‘s ochtends al persoonlijke aandacht voor elkaar en daardoor begin je al een stuk vrolijker aan je dag.

2. Maak een lekker ontbijtje voor ze

Heeft jouw zoon of dochter niet altijd zin om te ontbijten? Met het nieuwe ontbijt van Quaker is dat helemaal voorbij. Je kleintje kan tijdens het ontbijt haar fantasie de vrije loop laten gaan door te zoeken naar alle dierenvormen in haar kommetje Quaker Kids Crunchy Mix-Up. Tussen het zoeken naar olifanten en het vangen van beren door, krijgt je kind genoeg vezels binnen voor een goede start van de dag. De ontbijtgranen van Quaker bevatten daarnaast maar liefst 40% minder suiker dan andere kindergranen, dus dat is mooi meegenomen.

3. Zet een muziekje op

Want wie vrolijk is in de morgen, lacht de hele dag. Zet tijdens het klaarmaken van de lunchpakketjes of het invlechten van je dochters haar een muziekje op. Of dat nou de afspeellijst van The Lion King is of een rustgevende ballad maakt niet uit. Muziek doet veel met je humeur en zo maak je al een flitsende start van de dag.

4. Doe wat leuks in de ochtend

Als je een kwartiertje vroeger opstaat in de ochtend heb je hier en daar nog wat extra tijd over voor leuke dingen. Neem bijvoorbeeld even de tijd om deze quiz te maken om te zien wat voor dier jouw kind in de ochtend is. Je maakt daarmee ook nog eens kans op kaartjes voor de dierentuin.

De foto bovenaan het artikel is gemaakt door Lieselot de Smet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Quaker.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 manieren om je kids vrolijk aan de dag te laten beginnen
Sluiten