Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 11 februari 2014

R.I.P. Shirley Temple

Shirley Temple is niet meer. Het beroemdste kindsterretje ooit, werd bekend vanwege haar schattige krullen, zangtalent en tapdanskwaliteiten.

Geboren in 1928 en al op zes-jarige leeftijd een megaster. Tot op de dag van vandaag nog de jongste actrice ooit die een academy award ontving. Ze werd vaker gefotografeerd dan president Franklin D. Roosevelt. Wij blijven ons verbazen over haar professionele manier van acteren, bedenk maar eens of jouw kleintje tegenover een filmcrew zich zo gemakkelijk en natuurlijk zou bewegen.

Little Princess

Iedereen heeft wel eens de beroemde film Little Princess gezien. Bekijk hier de scène waarin ze haar vader terugvindt in het ziekenhuis.

Of het nummer Lollipop:

Politiek activiste

Nadat het hele schattige met de jaren verdween besloot Shirley te stoppen met acteren, om vervolgens een indrukwekkende tweede carrière op te bouwen. Ze werd een gewaardeerd politiek activiste en bekleedde diverse diplomatieke posten. Zoals die van ambassadeur van Tsjecho-Slowakije ten tijde van de val van het communisme.

Haar familie verklaarde het volgende: ‘We salute her for a life of remarkable achievements as an actor, as a diplomat, and most importantly as our beloved mother, grandmother and great-grandmother.’

Reageer op artikel:
R.I.P. Shirley Temple
Sluiten