wpk-admin
wpk-admin Persoonlijk 9 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

7 lessen over het moederschap die we van Rachel uit Friends leerden

Wilden we vroeger allemaal niet zijn zoals Rachel uit Friends? Haar modegevoel, haar liefdesleven, haar fantastische job. Zelfs haar zwangerschap was jaloersmakend. Ja, van de uitspraken van de zwangere Rachel kun je een hoop tegeltjes drukken. Moeder Theresa is er niets bij.

Thanks Rachel, dat je ons als al jong leerde dat zwanger zijn een hell of a ride is, maar wel eentje die je met de raampjes open wilt ervaren.

1. Geen enkele new mom is er klaar voor

We voelen ons maar al te vaak zoals Rachel tijdens haar babyshower: what the F… zijn we eigenlijk mee bezig? Geeft niks, net zoals Rachel komen we er echt wel uit.

2. Er niks mis met een single moeder zijn

Of dit nu bewust bent of niet, als single mom ben je net zo sterk als wanneer er een partner naast je staat. Het is keihard werken, maar dat is het hoe dan ook.

3. Werken + moeder zijn = geen reden tot paniek

Rachel krabbelde vanuit de krochten van het koffiecafé op tot de marmeren gangen van een modehuis. Haar carrière opgeven omdat ze moeder zou worden? Hell no. Dus combineerde ze beide banen gewoon. Zo goed en zo kwaad als het ging. En daar schaamde ze zich niet voor. Zichzelf verantwoorden tegenover haar werk of vrienden? Nog een keer een hell no.

4. Vriendschappen zijn extra belangrijk tijdens je zwangerschap

Vrienden zijn altijd belangrijk, maar tijdens de zwangerschap heb je ze nog eens extra nodig. Om tegen aan te zeuren als het tegenzit, ze vrolijken je op als je het niet meer trekt en ze leiden je af van alle zwangerschapsproblematiek met hun eigen ‘gewone’ issues.

5. De bevalling is écht een bevalling

Of je nu Rachel Green heet en er zelfs op je kraambed uitziet om door een Ralph Lauren-ringetje te halen of een doodnormale sterveling bent dat in de Hollandse Zaanstreek woont: bevallen is gewoon bevallen. En uren wachten in het ziekenhuis tot de ontsluiting een millimeter groter is geworden, is gewoon de hel. Wie je ook bent.

6. In liefde en oorlog (en als je over tijd bent) is alles geoorloofd

Je hebt er alles, alles voor over om de baby sneller te laten komen als je die 42 weken bijna aantikt. Het is gewoon niet leuk meer, hoe rooskleurig je zwangerschap verder ook verliep. Als het tijd is, is het tijd. Rachel wilde zelfs seks met Ross, haar ex. Grenzen en morele dilemma’s bestaan niet vlak voor, tijdens en na de bevalling.

En het kan echt heel, heel, heeeeel lang duren.

7. De baby comes first en dat gaat vanzelf

Jijzelf bent niet meer het belangrijkste, maar je baby. Hoe egoistisch Rachel ook kon zijn, toen Emma werd geboren was ze ineens moeder. Niet alleen maar ‘de knappe vrijgezelle Rachel’, maar een moeder met een missie. En dat maakte haar – als dat al kon – nog vele malen knapper.

10 onhandige opmerkingen die mannen maakten naast het kraambed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 lessen over het moederschap die we van Rachel uit Friends leerden
Sluiten