Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 18 jun 2020

Wil je echt dat er wat verandert? Teken dan deze petitie om ervoor te zorgen dat je kids les krijgen over racisme

‘RACISME MOET VERPLICHT BEHANDELD WORDEN OP SCHOOL’ luidt het doel van de petitie. Een petitie die wij graag onder de aandacht brengen omdat er simpelweg nooit genoeg aandacht is voor een onderwerp als racisme. Als jij als ouder daadwerkelijk wilt dat er een wat verandert, is het tekenen van deze petitie noodzaak.

Black Lives Matter

Willen we dat er daadwerkelijk wat verandert, is dit het moment actie te ondernemen. Gelukkig zagen we wereldwijd tientallen protesten en lieten miljoenen mensen op social media van zich horen. Zo plaatsten velen een zwart tegeltje op Instagram, staan stories nog steeds vol verwijzingen naar educatieve documentaires en artikelen en zijn er verschillende petities gestart tegen racisme. Zo ook deze.

De dood van George Floyd heeft recent veel teweeg gebracht. Hoewel er al vaker grote protesten waren en de Black Lives Matter beweging al heel lang bestaat, lijken de acties nu groter dan ooit. Wereldwijd is er momenteel veel aandacht voor racisme maar dat is natuurlijk niet genoeg. Als we echt anders willen gaan denken moet er ook daadwerkelijk wat veranderen. Voor ons, maar ook voor de generatie onder ons: onze kids.

LEES OOK: Speak up & stand up – Wat je zelf kunt doen tegen racisme

Les over racisme

Online zijn er veel petities te vinden momenteel, zo ook deze die bepleit dat racisme verplicht besproken moet worden op school. De reden waarom leggen ze helder uit: “Racisme en discriminatie maken nog steeds een groot deel uit van de Nederlandse samenleving en zeker niet alleen onder de volwassenen, maar ook bij onze kinderen. Op basisscholen worden zalmroze kleurpotloden aangeduid als ‘huidskleur’ en is het zingen van ‘hanky panky shanghai’ bij het vieren van verjaardagen normaal. Op middelbare scholen zien we veel gevallen van pesterijen en buitensluiting. Hier moet verandering in komen.”

Deze petitie pleit ervoor dat het onderwerp racisme verplicht behandeld moet worden op scholen. Dat kan op verschillende manieren natuurlijk. Zoals het onderwerp bespreken in de kring op de basisschool maar ook meer aandacht besteden aan de slavernij op middelbare scholen.

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen hier over moeten worden onderwezen? Teken dan hier de petitie.

#BLACKLIVESMATTER

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Petitie24.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wil je echt dat er wat verandert? Teken dan deze petitie om ervoor te zorgen dat je kids les krijgen over racisme
Sluiten