Anne Broekman
Anne Broekman Kids 19 nov 2017

Ken je dat? Zo’n rampdag die iedere moeder weleens heeft…

Famme’s Anne wist heus wel dat het moederschap niet alleen rozengeur en maneschijn zou zijn. En dus accepteert ze de dagelijkse gang zoals-ie is. Maar soms zitten er van die rampdagen tussen, dat echt niets goed lijkt te gaan. Het houdt niet op, niet vanzelf…

Gisteren was weer zo’n dagje met mijn peuter die de boeken in gaat onder de noemer ‘hier wil ik het nooit meer over hebben’. In chronologische volgorde gebeurde er de volgende dingen:

1: De kat kotste van de trap

Dat moet ik even uitleggen: wij hebben een wenteltrap die gewoon in onze huiskamer uitkomt. Terwijl ik op mijn telefoon aan het klooien was een educatief boek voorlas en mijn dochtertje naast de tv met Duplo aan het spelen was, viel er rakelings langs haar koppie vanaf de trap een dikke klodder halfverteerde kattenbrokken. De sliert kots schampte de muur en eindigde achter het tv-meubel. Mijn peuter schrok (‘Poes spuug uit!’) en ik pakte zuchtend de Dasty en een keukenrol. Het beloofde een lange dag te worden.

2: Ik kreeg snot op mijn broek

Het leek zo’n lieflijk momentje: samen met mijn kleine aap keek ik een filmpje van haar huidige obsessie (Dirk Scheele). Plots niesde ze heel hard. Gelukkig heb ik haar geleerd om een hand voor de mond te houden. Er belandde een dikke fluim op haar handpalm, die ze sneller dan het licht aan mijn broek afveegde. En bedankt.

3: Ik raakte haar schoenen kwijt

We gingen boodschappen doen. Hup, dochter in de wandelwagen zolang ze het nog pikt. We liepen door de Kruidvat toen ze ineens riep: ‘Voeten koud!’ En inderdaad zag ik dat haar roze Nikies foetsie waren. Ze heeft namelijk de gekke gewoonte om haar hakken aan de onderkant van de wagen te haken, waardoor ze zó haar schoenen uitwipt. En dus volgde er een zoektocht door de gehele winkel. Eén schoen lag bij de luiers, de andere bij de droogshampoo.

4: Ik reed door de hondenpoep

Na deze consternatie reden we terug naar huis. Bij onze voordeur keek ik gelukkig nog even naar de wandelwagen. En wat zag mijn oog? Hondenpoep op de rechterachterband. Daarna checkte ik de linkerband: óók gezellig bruin en stinkend (hoe krijg ik het voorelkaar, alsof ik zigzaggend door de schijt heb gewandeld!). Ik tilde mijn dochter uit de wagen en liep door het zijgangetje naar de achtertuin om de boel schoon te spuiten met de tuinslang. Dat lukte wonderwel, maar…

5: Het werd een zooitje

…Ondertussen was mijn dochtertje naar binnen gelopen, waarna ze uit de gangkast schone theedoeken pakte. Ze liep weer de tuin in, begon als een dolle in de plas water te springen die zich gevormd had na het schoonspuiten en besloot toen de boel ‘op te ruimen’: ze legde de doeken in het modderige water. Ik slaakte een diepe, diepe zucht en besloot dat het tijd was voor thee en Dora-koekjes.

Hadden we dit maar eerder geweten: 9 hacks die het leven met een peuter makkelijker maken

Reageer op artikel:
Ken je dat? Zo’n rampdag die iedere moeder weleens heeft…
Sluiten