Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 28 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 9

Wij stelden afgelopen week de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar kinderen (4 en 7 jaar) zijn heel actief en spelen veel, maar doordat haar man en zij vaker de stad in gaan als het mooi weer is, raken ze steeds vaker de kinderen kwijt in de drukte.

Reacties op de opvoedkwestie

Je kunt de hele opvoedkwestie hier nog eens nalezen. Jullie gaven via Facebook en het Mamaforum massaal advies. Lees hieronder een greep uit alle reacties:

1. Angelique denkt dat het verstandig is om ergens naar toe te gaan wat de kinderen ook leuk vinden

2. Linda’s advies is om afspraken te maken, de ene dag de stad in, de volgende dag naar de speeltuin

3. Duidelijke afspraken maken als er buiten wordt gespeeld, adviseert Naomi

4. Wat betreft het buiten spelen adviseert

Zo reageerden jullie via het Mamaforum:

1. Soraya
‘Heb je al eens gedacht aan zo’n SOS-horloge? Daar zit een GSP-tracker op, zodat je de locatie kinderen van zien vanaf jouw telefoon. Er zijn verschillende varianten, zoals dus de horloge, maar er zijn ook sleutelhangers enzo beschikbaar. Bij zo’n SOS-horloge zit trouwens ook de functie om te bellen met een aantal noodnummers, zoals papa en/of mama, als er iets is. Bijvoorbeeld als ze verdwaald raken. Die nummers kan je zelf instellen.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme