Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 24 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Wat als je kind weigert te eten? Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 4

Wij stelden afgelopen week de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoon wil nu al zo’n 3 jaar geen avondeten eten. Ze heeft alles al geprobeerd en is ten einde raad. Hij eet wel een aantal dingen, zoals vissticks, krokante kip en pannenkoeken, maar dat is het dan ook wel. Ook laat hij alles afkoelen, er gaat niks warms in qua eten of drinken.

Reacties op de opvoedkwestie

Je kunt de hele opvoedkwestie hier nog eens nalezen. Jullie gaven via Facebook en het Mamaforum massaal advies. Lees hieronder een greep uit alle reacties:

1. ‘Ik bepaal wat jij eet, jij bepaalt hoeveel je eet’ is de regel bij Susan thuis

2. Anne probeerde een bord met vakjes, als een soort wedstrijd, als bonus lag er iets lekkers bij de ‘finish’

3. Misschien is rauwe groente met een dip of door een smoothie een idee, denkt Mieke

4. Misschien is het liever eten van kouder eten een kwestie van smaak, denkt Kim

5. Vanessa denkt dat het belangrijk is om het niet groter te maken dan het is

Zo reageerden jullie via het Mamaforum:

1. Jacquelien 
‘Ik zou naar een kinderspycholoog gaan, onze zoon huilde ontzettend veel en na 2 jaar kwamen we bij een kinderspycholoog. Zij wist te achterhalen door een tik-therapie wat de oorzaak was. Toen kon ze gericht behandelen en hebben wij een heel ander kind. Kinderen kunnen het niet gauw onder woorden brengen, maar een kinderspycholoog kan daar mee omgaan. Succes.’

2. Mistje
‘Wat is zijn drinkgedrag? Houdt hij bijvoorbeeld van smoothies?? Mijn zoontje vond als baby fruit niet zo lekker. Ik ben smoothies gaan maken van sojamelk, kwark, fruit, beetje gewone melk. Ook amandelmelk of geitenmelk is prima. Je kunt ook smoothies maken met groente. Begin met klein beetje. Wortels, pompoen, tomaat, avocado zijn perfect. Zo krijgt hij op deze manier (gewoon overdag) groente binnen. Een vriendin van me doet het ook, zij heeft een hele moeilijke eter thuis.’

Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme