Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Opvoeden 15 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 7

Wij stelden afgelopen week de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoon van bijna 3 jaar draagt alleen nog een luier als hij gaat slapen, maar heeft vrijwel altijd een droge luier. De grote boodschap doet hij wel pas tot hij zijn luier aan heeft, dat op het potje doen blijft voor hem moeilijk en gebeurt eigenlijk zelden.

Reacties op de opvoedkwestie

Je kunt de hele opvoedkwestie hier nog eens nalezen. Jullie gaven via Facebook en het Mamaforum massaal advies. Lees hieronder een greep uit alle reacties:

1. Kirsten denkt dat het wel vanzelf komt

2. Marjanke had als regel dat poepen in de luier wel mocht, zolang het maar in het wc hokje was

3. Bij Ellis haar kleine deed een brilverkleiner al wonderen!

4. Ineke denkt dat het belangrijk is om niet te pushen

5. Ankje stelde een vast moment op de dag in waarbij haar kind 10 minuten op de wc moest zitten

Zo reageerden jullie via het Mamaforum:

1. Kim
‘Ik heb voor onze meid (toen ook bijna 3) leuk roze ondergoed met een vrolijk aapje gekocht. In de plastic verpakking laten zitten en aan haar laten zien. Ze vond het heel mooi en wilde het graag openmaken en aan doen. Dat mocht uiteraard… maar pas nadat ze op de wc had gepoept in plaats van in haar luier. Binnen een uur was het klaar.’

2. Marrie
‘Bij mijn dochter is het omgekeerd: ze poept eerder op de wc, dan dat ze daar plast. Elke keer als ze in haar luier poepte zei ik dat ik dat wel heel erg vies vond (‘Oooooh wat vies!! Dat kun je toch beter op de wc doen?!’), en dat heeft geholpen. Plassen doet ze nog wel in haar broek, maar haar luier is nu uit (en dus moet ik vaak broeken wassen..), dat begint ze gelukkig ook vies te vinden. Hopelijk voor jou wil jouw zoontje binnenkort ook op wc poepen.’

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 7
Sluiten