Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 16

Wij stelden afgelopen week de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Op het Mamaforum deelt een moeder haar opvoedkwestie. Waar haar oudste behoefte heeft aan harde geluiden en veel bewegingsvrijheid, heeft zij zelf behoefte aan structuur en géén harde geluiden. Ze vraagt advies aan moeders die ook te maken hebben met meerdere diagnoses onder één dak.

Reacties op de opvoedkwestie

Je kunt de hele opvoedkwestie hier nog eens nalezen. Jullie gaven via Facebook en het Mamaforum massaal advies. Lees hieronder een greep uit alle reacties:

1. Marije zegt dat deze moeder wel contact met haar kan opnemen, wat fijn!

2. Marieke denkt dat grenzen aangeven belangrijk is

Zo reageerden jullie via het Mamaforum:

1. Samlars
‘Kinderen gaan rond de leeftijd van 7 pas het gevoel ontwikkelen waarom iets wel of niet kan. Wij hebben ook een kind met gebruiksaanwijzing, maar wat wij vooral terug kregen is help je kind. Hoe je het beste kunt helpen is op het moment de uitbarsting afwachten. Wanneer hij gekalmeerd is in gesprek gaan. Je vertelt wat je gezien hebt wat er gebeurde en dat het leek of hij daar boos van werd. Zo voelt je kind zich gehoord en kan mogelijk het gevoel beter onder woorden brengen. Het vergt wat handigheid om de juiste vragen te gaan stellen, en vooral niet oordelen. Succes’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme