Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 7 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Sinner Sunday: Recept voor appelkruimel cheesecake

Het is zondag en daarmee is het de perfecte gelegenheid om ‘s flink te zondigen. Als je niet kunt kiezen tussen een kaasplankje en een lekker stuk taart smelt je deze heerlijke snuisterijen toch samen? Jazeker, we zijn blij dat de Amerikaanse cheesecakes naar ons kikkerlandje zijn overgewaaid! Er zijn talloze varianten, maar dit recept bevat appels en kaneel en heeft dus een Hollands vleugje. Dat wordt smullen geblazen!

Het recept

Voor een cheesecake voor 10 personen neem je: 

Voor de bodem: 

  • 240 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel kaneel

Voor de vulling neem je: 

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 20 gram bloem
  • 5 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Voor de kruimellaag neem je: 

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • een snufje zout

Dit zet je klaar op de werktafel: 

  • een springvorm (24 cm)
  • bakpapier
  • 2 grote beslagkommen
  • een mixer
  • verwarm de oven voor op 150 graden

Zo bak je de cheesecake: 

Stap 1

Maal de koekjes fijn, smelt de boter en roer de koekkruimels en de kaneel door de gesmolten boter tot een kruimelig, plakkerig mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem en de randen van de bakvorm en druk het stevig aan.

Stap 2

Klop de roomkaas en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en roer het samen tot één geheel. Mix de zure room met de vanille en voeg dit samen met het bloem toe aan de kom. Mix alles tot een egaal beslag.

Stap 3 

Schil en snijd de appels in kleine stukjes en meng dit samen met de kaneel en suiker. Spatel 1/3 van het appelmengsel door het beslag en giet dit op de bodem van de bakvorm. Verdeel de overige stukjes appel over de bovenste laag van de cheesecake.

Stap 4 

Meng de boter, suiker, bloem en het zout in een kom en wrijf alle essentials met je vingers tot een kruimelmengsel. Verdeel dit over de cheesecake en bak de appelkruimel cheesecake in 60 minuten gaar.

Stap 5 

Zet de oven uit, laat de taart goed afkoelen met een geopende ovendeur en zet de appelkruimel cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast om verder op te stijven. De taart smaakt heerlijk met een beetje karamelsaus! Je kunt de taart 4 dagen in de koelkast bewaren, maar zo lang haalt ‘ie ‘t natuurlijk nooit.

Eet smakelijk!

Probeer ook: Recept voor een heerlijke, lenteachtige frambozenkwark slof

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme