Eva Dusch
Eva Dusch Eten 3 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Recept: Arabische speltsalade met wortel, munt, granaatappel en sinaasappel

Het nieuwe seizoen van MasterChef Australië is begonnen. Hoera! Deze kleurrijke Arabische speltsalade komt uit het kookboek van Matt Preston, culinair schrijver, restaurantcriticus én bekend jurylid van het populaire tv-programma. Culy maakte ‘m na en lékker dat het is.

Zo maak je het:

Doe de spelt samen met de bouillon en 250 ml water in een pan (de verhouding moet 3 delen vocht op 1 deel granen zijn). Als je alleen water gebruikt, moet je ook wat zout toevoegen. Ik gebruik een combinatie van bouillon en water omdat ik geen keuze kan maken.

Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur dan laag en laat de granen koken tot ze gaar zijn; dat duurt gemiddeld 50 minuten. Blijf wel in de buurt: voeg water toe als de inhoud van de pan droog lijkt te koken.

Giet de granen af, doe ze in een kom en laat ze afkoelen. De spelt moet nootachtig smaken en mag zeker niet papperig zijn.

Verwarm tijdens het koken van de spelt de oven voor op 180 graden.

Schep de stukken wortel om met ras-el-hanout, zout, peper, honing en olie. Verdeel het mengsel over een bakplaat en rooster het 30 minuten in de oven, tot het gaar en verkleurd is.

Als je wilt gaan serveren, schep je de spelt om met walnotenolie en granaatappelmelasse. Snijd de partjes sinaasappel in stukjes en doe ze samen met alle overige ingrediënten, inclusief de wortels, bij de spelt. Schep alles voorzichtig om, schep de salade op een bord en serveer direct.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Handig! Zo neem je een salade overal mee naartoe en blijft-ie knapperig>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy

Reageer op artikel:
Recept: Arabische speltsalade met wortel, munt, granaatappel en sinaasappel
Sluiten