Recept: Artisjokken met parmezaan

Snel én makkelijk!

Culinair

Op zoek naar een goed bijgerecht? Deze artisjokken met parmezaan tover je binnen een halfuur op tafel. Het recept komt uit het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Quick & Easy. De traditionele Italiaanse keuken, maar dan supersnel en makkelijk.

Voorbereiden: 20 minuten, plus weken
Klaarmaken: 25 minuten

Voor 4 personen:

— sap van 1 citroen, gezeefd
— 8 artisjokken
— 4 eetlepels olijfolie
— 50 g geraspte parmezaan
— 1 eetlepel fijngehakte peterselie
— zout en peper

Bereiden:

Vul een grote kom voor de helft met water en roer er het citroensap door. Verwijder de stelen, de grove buitenblaadjes en het ‘hooi’ van de artisjokken en leg ze meteen in het aangezuurde water om verkleuring te voorkomen. Week ze 15 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in dunne partjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de artisjokken op laag vuur 15 minuten; roer en keer ze af en toe. Verhit intussen de oven tot 190 °C.

Haal de pan van het vuur. Schep de artisjokken in een braadslee, besprenkel ze met de resterende olie, bestrooi ze met de kaas en peterselie en voeg wat zout en peper toe. Zet ze 10 minuten in de oven en dien het gerecht direct op.

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten. Dát kan met deze verzameling recepten. De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn.