Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 17 mei 2015

Recept: Asperges met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm

We hebben er weer lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover! De aspergetijd is in volle gang. Je kunt ze op verschillende manieren klaarmaken, maar bij ons zusje Culy vonden we een erg lekker recept. Asperges met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm. Mmm.

Ingrediënten voor 2 personen

8 witte asperges
6 groene asperges
400 gram krieltjes in de schil
10 gram bladpeterselie
75 gram roomboter
2-4 eieren
150 gram gerookte (wilde) zalm snippers

Stap 1

Begin met de witte asperges: schil deze en snijd ongeveer twee centimeter van de uiteinden. Doe de asperges samen met de schillen en kontjes in een pan met ruim water. Breng op smaak met een snuf zout én een snuf suiker, en breng aan de kook.

Stap 2

Was ondertussen de krieltjes en veeg eventuele aarde weg. Doe ze alvast in een pan met koud water en een snuf zout, en zet apart. Breek de houtige eindjes van de groene asperges en hak de peterselie fijn.

Stap 3

Laat de zalm alvast op kamertemperatuur komen en laat de witte asperges een kwartier koken. Voeg na tien minuten ook de groene asperges toe en breng nu ook het water van de krieltjes aan de kook.

Stap 4

Zet wanneer de asperges gaar zijn (even checken met een mesje) het vuur uit en leg de deksel op de pan. Kook nu de krieltjes gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte) en kook de laatste 5 minuten de eitjes mee.

Stap 5

Smelt in een klein pannetje de boter. Serveer de asperges met de krieltjes en giet hier de gesmolten boter over. Garneer met de zalm, de peterselie en gepelde eitjes. Eet smakelijk!

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Dan vind je deze fruittaart vast het einde!

Reageer op artikel:
Recept: Asperges met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm
Sluiten