Recept: Baked oatmeal in een mok (in 2 minuten!)

Culinair

Gek op warme havermout in de ochtend? Deze baked oatmeal variant van Culy.nl maak je in een mok in een paar minuutjes. En het kost je niet alleen minder tijd, maar het scheelt ook ontzettend in de afwas!

Ingrediënten:

50 gram havermout
1 ei, kort losgeklutst
100 ml melk
Snuf kaneel
1 eetlepel honing
1 magnetron-bestendige mok
Garnering: extra honing, kaneel en/of vers fruit

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een mok en roer goed door. Zorg ervoor dat je mok geschikt is voor de magnetron!

Zet de mok 2 minuten op 750 watt in de magnetron totdat het mengsel gaar en stevig is. Let op: het mengsel kan flink boven de rand van de mok uitstijgen, maar zakt zodra je de magnetrondeur open doet, ook gauw weer in (helaas).


Heb je langer nodig? Kijk dan om de tien seconden of het al goed is. Sommige magnetrons hebben nog een extra minuut nodig.

Serveer met extra honing, kaneel en/of vers fruit. Havermout is natuurlijk vrij naturel van smaak en dus niet zo heel spannend, dus het is wel een aanrader om er wat smaakmakers bij te serveren.

Tip: je kunt naar hartelust variëren met dit recept, bijvoorbeeld door er een halve geprakte banaan doorheen te roeren, wat gebroken lijnzaad, of vanille-extract voor meer zoetigheid.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl.

Meer leuke content? Like ons op Facebook