Lekker, simpel én gezond: Recept voor bananenbrood met pure chocolade
Bananenbrood is al een tijdje razend populair en wij begrijpen wel waarom. Deze ware traktatie is makkelijk te bereiden, gezond (als je suikers en andere ongezonde ingrediënten achterwege laat! – én hartstikke lekker! Of je nu opzoek bent naar een smakelijk ontbijtje, een zoet tussendoortje of iets lekkers voor bij de koffie; bananenbrood is hét antwoord. En dit recept voor bananenbrood met pure chocolade is werkelijk waar om te smullen.
Het recept
Voor 1 bananenbrood neem je:
- 4 bananen
- 50 gram pure chocolade
- 6 eetlepels cacaopoeder
- 130 gram havermout
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
Keukengerei:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een grote beslagkom klaar
- Haal de mixer uit de kast
- Bekleed het bakblik met bakpapier
En zo simpel maak je het:
Mix de cacaopoeder, havermout, eieren, bakpoeder en 3 bananen (dus je houd er 1 over) in de beslagkom tot een glad beslag. Hak de chocolade in stukjes en voeg deze samen met de laatste banaan toe aan het mengsel. Mix het zo dat je nog stukjes chocolade in het beslag kunt zien. Giet het mengsel in de oven en bak je bananenbrood in 45 minuten klaar.
Dit bericht bekijken op Instagram
Deze recepten zijn ook om te smullen:
- Recept voor een heerlijke, lenteachtige frambozenkwark slof
- Probeer dit recept voor bokkenpootjestaart
- Zin in hartig? Probeer dit recept voor plaattaart met witlof en kaas