Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 6 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Lekker, simpel én gezond: Recept voor bananenbrood met pure chocolade

Bananenbrood is al een tijdje razend populair en wij begrijpen wel waarom. Deze ware traktatie is makkelijk te bereiden, gezond (als je suikers en andere ongezonde ingrediënten achterwege laat! – én hartstikke lekker! Of je nu opzoek bent naar een smakelijk ontbijtje, een zoet tussendoortje of iets lekkers voor bij de koffie; bananenbrood is hét antwoord. En dit recept voor bananenbrood met pure chocolade is werkelijk waar om te smullen.

Het recept

Voor 1 bananenbrood neem je: 

  • 4 bananen
  • 50 gram pure chocolade
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 130 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

Keukengerei: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een grote beslagkom klaar
  • Haal de mixer uit de kast
  • Bekleed het bakblik met bakpapier

En zo simpel maak je het: 

Mix de cacaopoeder, havermout, eieren, bakpoeder en 3 bananen (dus je houd er 1 over) in de beslagkom tot een glad beslag. Hak de chocolade in stukjes en voeg deze samen met de laatste banaan toe aan het mengsel. Mix het zo dat je nog stukjes chocolade in het beslag kunt zien. Giet het mengsel in de oven en bak je bananenbrood in 45 minuten klaar.

Deze recepten zijn ook om te smullen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lekker, simpel én gezond: Recept voor bananenbrood met pure chocolade
Sluiten