Sluit Vaderdag af met dit recept voor sappige biefstuk taco’s
Ben je opzoek naar een simpel, maar lekker recept om Vaderdag af te sluiten? Zoek niet verder, want het hele gezin zal met een glimlach aan tafel schuiven met dit recept voor sappige biefstuk taco’s. Vooral omdat ze ‘m zelf kunnen vullen met heerlijke toppings. Enjoy!
Het recept
Voor 8 tortilla’s neem je:
- 500 gram biefstuk
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes gehakte knoflook
- sap van 1 sinaasappel
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel gemalen komijn
- snufje peper en zout
- 8 tortilla’s naar keuze
Topping ideetjes:
- verse koriander
- mais
- rode uiringen
- geraspte kaas
- tomatensalsa
- guacamole
- creme fraiche
- paprikareepjes
Zet dit klaar aan keukengerei:
- een ovenschaal
- een kom
- huishoudfolie
- grillpan
- snijplank + vleesmes
- koekenpan
Zo ga je te werk:
Stap 1
Meng de olijfolie, knoflook, sinaasappelsap, limoensap, komijn, peper en zout in een kom en marineer de biefstuk hierin. Wikkel je biefstuk in huishoudfolie en laat het vlees minimaal 1 uur in de koelkast staan, zodat de smaakmakers er goed in kunnen trekken. Laat de biefstuk vervolgens op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verhit de grillpan met een scheutje olijfolie en grill de biefstuk ongeveer 3 minuten per kant medium rare. Leg de biefstuk op een snijplank en dek het vlees nogmaals af met huishoudfolie. Laat de biefstuk 10 minuten rusten, zodat de sappen in het vlees kunnen zinken. Snijd de biefstuk vervolgens in dunne plakjes.
Stap 3
Verhit de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Vul ze vervolgens met de biefstukreepjes en de gewenste toppings. TIP: je kunt ook schaaltjes met diverse toppings op tafel neerzetten, zodat iedere eter zijn tortilla kan vullen naar wens. Dit is niet alleen slim, maar het geeft ook een gezellige sfeer.
Eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Erin Clarke | Well Plated (@wellplated) op 8 Jun 2019 om 5:54 (PDT)
Deze recepten zijn ook simpel, snel en smakelijk:
- Simpel en snel recept: broodje kipgyros
- Deze noedels met zwarte bonensaus bereid je binnen no time!
- Malse kip met romige saus, Parmezaan en spinazie uit de oven