Recept: Blondies met pindakaas en pecannoten

The kids will love it

Culinair

Brownies zijn een favoriet, maar what about blondies? Zelfde idee, maar dan zonder chocolade. Culy maakte blondies met pindakaas én pecannoten.

Het water loopt je nu al in de mond. Tijd om ze te maken dus!

Dit heb je nodig:

bakblik (24 bij 24 cm)
boter of bakspray om het bakblik in te vetten
bakpapier
240 gram gladde pindakaas (zonder stukjes)
135 gram ongezouten boter
160 gram kristalsuiker
160 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1 vanillestokje of t theelepel vanille-extract
240 gram bloem
0,5 theelepel zout
1 theelepel baking soda
handjevol pecannoten (grof gehakt)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik klaar, vet goed in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.

Klop met een mixer 250 gram pindakaas met 135 gram ongezouten boter, 160 gram kristalsuiker en 160 gram lichtbruine basterdsuiker tot een luchtig en romig geheel.Meng er 2 eieren, één voor één doorheen, en blijf mixen. Schraap een vanillestokje leeg en voeg het merg toe, of gebruik een vanille-extract van goede kwaliteit.

In een andere kom meng je 240 gram bloem, ½ theelepel zeezout en 1 theelepel baking soda door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten aan de natte toe en mix goed; je zal merken dat het een superstevig mengsel wordt en dat mixen lastig gaat. Voeg tot slot de gehakte pecannoten toe en mix nog even kort door.

Doe het mengsel in het bakblik en druk goed aan tot een mooie platte, gelijkmatige koek.Bak ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven op 180 graden, totdat de blondie goudbruin is.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Toch liever brownie, maar wel mét pindakaas? Maak dan deze brownie muffins met chocolate chunks & pindakaas swirl>

Meer leuke content? Like ons op Facebook