Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 19 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Brownies met witte chocolade? Dit is hét recept voor blondies!

Ben je gek op witte chocolade? Dan staat dit recept je op ‘t lijf geschreven. Blondies zijn namelijk brownies, maar dan met witte chocolade. Dat wordt smullen geblazen!

Het recept

Voor 12 blondies neem je: 

  • 150 gram witte chocolade
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 100 gram pecannoten
  • 70 gram gedroogde cranberry’s

Keukengerei: 

  • bakvorm (20x40cm)
  • bakpapier
  • mixer
  • beslagkom
  • pan

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 160 graden, vet de bakvorm in met boter en voorzie ‘m van een laagje bakpapier. Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie tot een glad mengsel. Haal het van ‘t vuur en mix de suiker er goed doorheen. Voeg ook de eieren toe en mix alles tot een glad beslag.

Stap 2 

Voeg ook het vanille extract en bloem toe aan het beslag. Hak de noten en cranberry’s fijn en schep ze erdoorheen. Giet het mengsel in de bakvorm en steek hele pecannoten in het beslag. Bak de blondies in 30 minuten goudbruin. Laat het volledig afkoelen voor je er 12 stukken van snijdt. Smullen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme