Recept: Bluebelle’s chocoballetjes van het Culy Food Festival

Culinair

Het Culy Food Festival is alweer even voorbij, maar wij zijn nog aan het nagenieten met alle foto’s, positieve reacties en heerlijke recepten. Kon jij er niet bij zijn? Niet getreurd, want vandaag delen we het recept van de paaseitjes die de kinderen konden maken tijdens de workshop.

Het zijn natuurlijk paaseitjes, maar de rest van het jaar kunnen ze er prima mee door als voortreffelijke, gezonde chocoballetjes.

Wat heb je allemaal nodig voor 14 eitjes?

2 eetlepels (gesmolten) kokosboter(olie)
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
2 eetlepels notenpasta
4 grote dadels
3 eetlepels noten en/of zaden/pitten (bv. cashewnoten of zonnebloempitjes)
1 eetlepel vulling naar keuze
14 stukjes gekleurde folie

Zo maak je het

Pak vier grote dadels en prak ze met een vork fijn op een bordje. Schep drie eetlepels van je gekozen noten en/of zaden/pitten in je bakje. Schep twee eetlepels cacaopoeder, twee eetlepels notenpasta en twee eetlepels kokosboter in je bakje.
Als je het lekker vindt kun je ook nog wat kokos, quinoapuffs of chocoladestukjes erbij doen.

Meng samen met mama of papa alles uit het bakje in een grote keukenmachine.

Maak van je mengsel met je handen paaseitjes en leg ze op je plankje. Zet het plankje 20 minuutjes in de koelkast. Nu mag je je folie kiezen en per kleur 3 of 4 velletjes afscheuren/knippen. Als de eitjes hard zijn geworden, kunnen ze uit de koelkast. Doe de eitjes in een papiertje en doe ze in een zakje om mee naar huis te nemen!

En psst! Zo maak je chocolademelk een stuk gezonder! >