Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 15 apr 2015

Recept: Bluebelle’s Pinkie Drink van het Culy Food Festival

Al eerder plaatsten wij het recept van de gezonde paaseitjes die gemaakt werden tijdens workshop op het Culy Food Festival. Nu is het de beurt aan het recept van Pinkie Drink, de gezonde variant van het bekendste kinderdrankje Fristi.

Natuurlijk niet alleen voor de kinderen, want als ouder ben je ook best te paaien voor een glaasje Fristi.

Wat heb je nodig voor 2 glaasjes?

1/2 banaan
1/2 perzik
klein handje blauwe bessen
4 aardbeien
6 frambozen
1 tl honing
150 ml kokos-rijstmelk
beetje water

Zo maak je het

Pak een banaan en een perzik en snijd deze doormidden (vergeet niet bij de perzik de pit eruit te halen) en haal de kroontjes van de aardbeitjes af. Giet de kokos-rijstmelk in een maatbeker tot je bij het streepje waar 150ml staat bent, doe hier de halve banaan en perzik, de aardbeitjes, frambozen en de blauwe bessen bij. Als alles erin zit kun je er nog een theelepel honing bij gooien. Giet daarna het hele mengsel in de blender en maak er een shake van.

Voor de papa’s en mama’s:

De shake is bedoeld als gezonder en meer voedzaam alternatief voor de geliefde fristie. Om de shake nog wat voedzamer te maken kun je de banaan ook vervangen voor een halve avocado en daarnaast bijvoorbeeld ook nog een lepel plantaardige proteïne toevoegen. De kokos-rijstmelk is vrij zoet, je kunt ook kiezen voor een andere iets minder zoete plantaardige (noten)melk. Bekijk hieronder het filmpje van deze variant.

Lees ook eens deze handige tips over het maken van smoothies.

Reageer op artikel:
Recept: Bluebelle’s Pinkie Drink van het Culy Food Festival
Sluiten