Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 24 mrt 2019

Zondag rustdag? Nee, bakdag! Probeer dit recept voor bokkenpootjestaart

Zondag is dé ideale dag om uit te slapen, maar ook om je uit te sloven in de keuken! Enne, ik heb toevallig veel leuke baksels voor je klaarliggen. Een aantal weken terug vierde één van mijn beste vriendinnen haar verjaardag. Hiervoor had ze de keukenprinses uitgehangen met onwijs veel succes. Vooral de bokkenpootjestaart viel in de smaak; maar liefst 3 gasten kregen het recept mee naar huis. Waaronder ik (YES!). En gezien ik dit hemelse recept maar al te graag met alle Famme lezeressen wil delen lijkt deze zondag mij de perfecte gelegenheid. Eet smakelijk!

Het recept

Ingrediënten: 

  • 20 speculaasjes
  • 75 gram boter
  • 1 pakje kloppudding vanille
  • 500 milliliter slagroom
  • 200 milliliter melk
  • 3 zakjes klop fix
  • 400 gram bokkenpootjes

Dit zet je klaar: 

  • een springvorm (22 – 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine/mixer
  • een lepel
  • een mes
  • een grote kom

Zo maak je de taart: 

Stap 1 

Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en mix de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng de koek kruimels door de boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met een lepel. Giet de slagroom, kloppudding, melk en klop fix in en kom en klop het tot een stijf geheel.

Stap 2 

Snijd de bokkenpootjes heel voorzichtig (dwars) los van elkaar en zet ze vervolgens rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de overgebleven bokkenpootjes in stukjes en schep deze door de het slagroommengsel. Schep dit vervolgens in de springvorm. Verdeel het goed en strijk het glad!

Stap 3 

Zet de bokkenpootjestaart minimaal 4 uur in de koelkast, zodat het slagroommengsel kan rijzen. Je kunt de taart eventueel garneren met stukjes koek, hele bokkenpootjes of chocoladesaus. Je kunt de taart maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast, maar de kans is groot dat ‘ie binnen no time op is. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dagboerderij de Hoeff (@lunchroomzoetehoeffe) op

Deze baksels zijn ook om te smullen:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zondag rustdag? Nee, bakdag! Probeer dit recept voor bokkenpootjestaart
Sluiten