Redactie
Redactie Eten 25 maart 2016

Recept: brunchbrood met bacon, ei en kaas

Vul je huis op paasochtend met de geur van gebakken eitjes, spek en vers brood met dit brunchbrood. Maak ‘m een paar uur van tevoren en bak vlak voordat je aan tafel gaat, zodat de kaas nog lekker warm is. Het recept hebben we van onze culinaire collega’s van Culy!

Tip: eet je liever geen bacon? Laat het dan weg of vervang het door gerookte zalm of runderrookvlees. En kun je geen deeg voor grote croissants vinden? Gebruik dan het normale formaat.

Ingrediënten voor 1 brunchbrood (12 stukjes):

1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
12 plakken bacon
6 + 1 eieren
1 eetlepel crème fraîche
2 dunne bosuitjes
1 flinke theelepel chili flakes
100 gram pittige geraspte kaas
1 theelepel sesamzaadjes

Bron: Culy

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes volgens de ‘stippellijnen’. Halveer de plakjes zodat je twee lange slierten hebt en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat brede kanten elkaar iets overlappen. Doe dit met de rest van het deeg en zodat de plakjes uiteindelijk een soort krans vormen.

Bron: Culy

Kluts de zes eieren met de crème fraîche, zout en peper los. Het is niet erg als de crème fraîche niet volledig mengt met het ei, dit is juist erg lekker. Verwarm een pan met een klontje boter of olie op laag vuur en maak van de eieren roerei door met een spatel continu voorzichtig te roeren.
Verwarm ondertussen een andere pan en bak hierin de plakjes spek. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de bosui in ringetjes.

Bron: Culy

Leg de gebakken spekplakjes op de punten deeg. Verdeel het roerei over het deeg zodat je in het midden een mooie ring hebt en top met de bosui, de helft van de chili flakes en kaas. Probeer zoveel mogelijk de kaas op het deeg te houden, anders kan het verbranden in de oven.
Vouw nu voorzichtig elke deegpunt naar het midden zodat het kaas-eimengsel wordt bedekt. Ga zo door tot je een mooie krans hebt. Kluts het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hiermee het deeg. Top met de rest van de chili flakes en sesamzaadjes.

Bron: Culy
Bron: Culy

Bak de krans 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 140 graden en bak nog 20 minuten, zodat de bovenkant goudbruin is en het deeg ook aan de onderkant gaar.

Bron: Culy

Serveer het brunchbrood zo snel mogelijk en geniet!

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl>>

Meer een zoetekauw? Maak dan deze Goddelijke en makkelijke chocolademoussetaart>

Reageer op artikel:
Recept: brunchbrood met bacon, ei en kaas
Sluiten