Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 8 sep 2020
Leestijd: 7 minuten

Budget recepten voor €7,- per avondmaaltijd: weekmenu 15

Zondag

Zondag

Recept: Pompoensoep met wortel en kokosmelk Culy.nl
(voor 4 – 6 personen)

Dit heb je nodig

  • 2 wortels of 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
  • 400 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • Peper & zout
  • Geroosterd amandelschaafsel, als garnering
  • Yoghurt, als garnering

Zo ga je te werk

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.

Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng, als de soep mooi glad is, het geheel op smaak met peper en zout. Serveer in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel, voor wat extra smaak.

Op zoek naar nog een recept? Check onderstaande artikelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Budget recepten voor €7,- per avondmaaltijd: weekmenu 15
Sluiten