Recept: Cake met chocolade en boekweit
Het dochtertje van een vriendin wilde tijdens onze gezamenlijke vakantie heel graag iets met mij bakken. Gelukkiger kun je mij niet maken! Vooral omdat ik zelf twee superlieve, maar mega-drukke jongens heb met de concentratie van een goudvis. Samen iets maken in de keuken begint vaak leuk, maar eindigt in een ontplofte bende waar ik in mijn eentje sta af te maken wat zij zijn begonnen.
De keuze viel op een cake en het liefst eentje van chocolade. We moesten het doen met dat wat er in huis was en het resultaat werd deze superlekkere chocolade boekweit cake, die als bonus ook nog eens glutenvrij is.
Nodig:
70 gram boekweitmeel
70 gram kokosolie
30 gram roomboter (+ iets extra voor het invetten van het bakblik)
70 gram pure chocolade (70%)
4 eieren
2 eetlepels cacao poeder (raw cacao)
3 eetlepels kokosbloesemsuiker (of eventueel honing)
snufje zout
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een bakblik (rond of rechthoekig maakt niet uit) in en leg op de bodem een stukje bakpapier.
2. Smelt de kokosolie en roomboter samen met de chocolade au bain marie en zet even weg.
3. Mix de kokosbloesemsuiker met het cacaopoeder, voeg de eieren hier aan toe en klop het geheel op tot een schuimende massa (in volume verdubbeld).
4. Schep het boter-chocolade mengsel en het vanilla extract door het eier-suiker mengsel (niet mixen!).
5. Zeef hier het boekweitmeel doorheen en schep het tot een dik beslag.
6. Giet het geheel in een bakblik en zet 25 à 30 minuutjes in de oven.
7. Garneer met slagroom en frambozen.
Ideetje voor jou en de kinderen? Laat het ons weten via onze Facebook.
Dol op chocolade maar wil je toch ook iets gezonds? Dan maakt dit recept je helemaal blij >
bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.