Recept voor Bevrijdingsdag: Nederlandse vlag cakejes
Yes, vandaag is het Bevrijdingsdag! We vieren 75 jaar vrijheid in Nederland en daar mag deze overheerlijke traktatie niet aan ontbreken. Het weer zit helaas niet mee, maar van al dat kokkerellen krijgen jullie ‘t warm zat. Dus duik die keuken in en ga aan de slag met dit recept voor Nederlandse vlag cakejes.
Deze oranje tompoucen mogen eigenlijk ook niet aan het feest ontbreken…
Het recept
Voor 14 stuks neem je:
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram bloem
- een snufje zout
- rode en blauwe kleurstof
- 125 milliliter slagroom
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 250 gram mascarpone
- oranje spikkels
Zet dit klaar aan keukengerei:
- 4 grote kommen
- een mixer
- bakplaat mét bakpapier
- een rooster
- een spuitzak met stervorming spuitmondje
- een mes
Zo maak je de cakejes:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter en kristalsuiker tot een romig mengsel en voeg de eieren één voor één toe. Voeg het vanille extract toe, mix en voeg als laatste het bloem en zout toe. Mix alles samen tot een glad beslag. Verdeel het beslag in gelijke hoeveelheden over twee kommen en kleur het ene beslag blauw en het andere rood. Giet de ene helft van de met bakpapier beklede bakplaat vol met het rode beslag en de andere met het blauwe.
Stap 2
Bak de cake in ongeveer 15 minuten gaar en laat de plaatcake afkoelen op een rooster. Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een romig geheel en schep de room in een spuitzak. Snijd de inmiddels afgekoelde cake doormidden en snijd de randen eraf, zodat je twee gelijke strakke plakken cake hebt. Snijd vervolgens blokjes van zo’n 4 centimeter.
Stap 3
Spuit op ieder blauw stukje cake een toef room en voorzie deze van een rood stuk cake. Decoreer het cakeje met nog een toef room en oranje spikkels. Deze Nederlandse vlaggen zullen héérlijk smaken en jullie Bevrijdingsdag afmaken! TIP: Je kunt de cakejes afdekken en 4 dagen in de koelkast bewaren. Enjoy!
Dit bericht bekijken op Instagram