Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 22 mei 2016

Recept: Chicken Tenders

Tijdens de afgelopen meivakantie ben ik met mijn hele gezin voor twee weken afgereisd naar de USA. Mijn twee jongens zijn daar geboren en de tijd was aangebroken ze te laten zien waar hun ‘roots’ liggen. Tijdens die twee weken waren we voor een groot deel overgeleverd aan ‘buiten de deur’ eten. En waar we ook kwamen, of het nu een snel fastfood restaurant in Orlando was of een chiquere tent in Miami Beach, overal was het kindermenu: chicken tenders, fish fingers, cheese burger fries en mac ‘n cheese.

Om treurig van te worden. 1 of 2 keer een hamburger met friet of een blueberry pancake is nog wel lollig maar om dat nu twee weken lang te eten. Als er echt geen andere optie was dan gingen we voor de fish fingers of de chicken tenders mét een extra portie broccoli (are you sure? Yess I am sure!).

Eenmaal thuis heb ik die chicken tenders aan een kleine easy peasy make over onderworpen. Want eerlijk is eerlijk, kinderen vinden het wél lekker! Dus, ik zou zeggen: probeer deze variant eens.

Benodigdheden (4 personen)

300 gram biologische kipfilet
1 ei
100 gram speltflakes (cornflakes gemaakt van spelt, zonder suiker en inmiddels verkrijgbaar bij de meeste supermarkten!)
4 eetlepels kokosolie
Groene groente naar keuze

Bereiden

1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes of langwerpige reepjes (ongeveer 2 cm dik)
2. Klop het ei los in een kommetje, maak de speltflakes iets fijner met je handen of in een vijzel en doe het in een diep bord.
3. Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan en zet alvast een bord met wat keukenpapier klaar om straks de kip op te laten uitlekken.
4. Haal de kipfilet door het ei en daarna door de flakes en ‘frituur’ de stukjes in de olie. Laat ze uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveer met groente naar keuze, bijvoorbeeld broccoli, doperwtjes of boontjes. Eet smakelijk!

Goed idee voor de kinderen? Laat het ons weten via Facebook.

Nog meer lekkers met kip? Probeer eens deze supersnelle noodles>

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
Recept: Chicken Tenders
Sluiten