Redactie
Redactie Eten 15 jun 2016

Recept: Chicken wings uit de oven met BBQ-saus

Chicken wings zelf net zo lekker maken als in een kiprestaurant moeilijk? Echt niet! Culy laat je zien hoe chicken wings uit de oven (stukken gezonder dan uit de frituur) goddelijk kunnen zijn. Want: BBQ-saus. Geserveerd met polenta en een waterkerssalade.

Ben jij gek op kip? Dan moet je dit recept zeker een keer maken!

Dit heb je nodig:

8 kippenvleugeltjes
60 ml BBQ-saus
120 gram polenta
350 ml water
peper en zout
handvol parmezaanse kaas
1 el roomboter
100 gram waterkers
olijfolie (extra vergine)

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verspreid de 8 kippenvleugeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven. Na 10 minuten kwast je de kip in met 30 ml BBQ-saus. Na nog 10 minuten doe je dit opnieuw, en zet je ook (indien je die hebt) de grillstand bij je oven aan. Let op dat de kip niet verbrandt!

Kook ondertussen 120 gram polenta in 350 ml water met wat zout. Zodra het kookt, zet je het vuur op z’n allerlaagst en laat je het langzaam doorgaren. De water moet volledig opgenomen zijn. Kruid af met extra peper en zout en roer een handvol Parmezaanse kaas en een flinke eetlepel roomboter door de polenta.

Maak de waterkers aan met de extra vergine olijfolie. Serveer de chicken wings uit de oven met de polenta en waterkers. Lekker met eventueel nog wat extra BBQ-saus

Of wat dacht je van deze chicken tenders?>

Kijk voor meer heerlijke recepten op Culy.nl>!

Reageer op artikel:
Recept: Chicken wings uit de oven met BBQ-saus
Sluiten