Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 11 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Recept voor chocolademousse met witte, melk én pure chocolade!

Menig vrouwenhart gaat sneller kloppen van chocola. Voor vrouwen die niet kunnen kiezen tussen een witte, pure of melkchocoladereep is dit recept ideaal. En no excuses, want je hebt hier maar 3 ingrediënten voor nodig. Dus duik de keuken in en trakteer jezelf op dit heerlijke dessert!

Het recept

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 375 milliliter slagroom
  • 3 eieren (alleen het eiwit!)
  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 125 gram witte chocolade

Dit zet je klaar aan keukengerei: 

  • een steelpan
  • 3 schaaltjes
  • een mixer
  • een vetvrije kom
  • een spatel
  • 4 dessertbakjes

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Hak de witte, pure en melkchocolade apart van elkaar in grove stukken. Verdeel de chocoladesoorten over 3 schaaltjes. Verhit de slagroom in de steelpan totdat het bijna kookt. Verdeel de room vervolgens over de schaaltjes en roer de mengsels totdat alle chocolade gesmolten is. Laat de schaaltjes met chocoladeroom dan een uur afkoelen in de koelkast.

Stap 2 

Klop de schaaltjes chocoladeroom één voor één op met een mixer, totdat de room net zo stijf raakt als slagroom. Voeg de eiwitten in de vetvrije kom en klop deze tot stijve pieken, zodat de chocolademousse een luchtige textuur krijgt. Verdeel het eiwit over de 3 schaaltjes chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

Stap 3 

Verdeel de 3 soorten chocolademousse om en om over de dessertbakjes. Garneer de chocolademousse eventueel met gehakte chocolade of andere versiersels. Laat de chocolademousse nu nog 3 uurtjes opstijven in de koelkast. Dat wordt een heerlijk toetje!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme