Yummie: Recept voor gevulde croissants met ei en zalm
Croissants zijn ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje. Hoewel een doodgewoon croissantje héél lekker smaakt zijn variaties altijd welkom. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor gevulde croissants met ei en zalm? Deze heerlijke versnapering zet je binnen een handomdraai op tafel én is om te smullen. Enjoy!
Het recept
Voor 4 croissants neem je:
- 4 afbak croissantjes
- 4 eieren
- 60 gram geraspte kaas naar keuze
- 10 takjes gehakte bieslook
- 100 gram gerookte zalmblokjes
- peper en zout
Keukengerei:
- bakplaat
- bakpapier
- grote kom
- mes + lepel
Zo ga je te werk:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en voorzie de bakplaat van bakpapier. Zet de bakplaat alvast in de oven, zodat ‘ie goed heet wordt. Klop de eieren los en meng ze met de kaas, bieslook en zalmblokjes. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Stap 2
Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en leg de croissants op het bakpapier. Op deze manier bakken ze heel lichtjes aan de onderkant. Snijd een gat in het midden van de croissants, maar laat de bodem heel!
Stap 3
Verdeel het eimengsel met een lepel in de gaten van de croissants en bak ze 10 minuutjes af. Zijn de eieren gaar? Kleuren de croissants goudbruin? Dan is het smullen geblazen!
Dit bericht bekijken op Instagram