Recept: de 5 favoriete soepen van Bluebelle

Culinair

Dat zelf soep maken bijna even makkelijk is als het opwarmen van kant-en-klare soep, las je in dit artikel Omdat wat inspiratie nooit weg is, willen we graag onze vijf favoriete soepen met je delen.

Bijna al onze soepen beginnen met dezelfde basis van een fijngesneden ui en een teentje knoflook, soms met een pepertje en/of gember. Die fruit je in een scheutje kokos- of olijfolie. Zelf bouillon maken doen we alleen als we veel tijd hebben. Bouillonblokjes zijn fine, kies wel het liefst voor biologische bouillon zonder zout en onnatuurlijke e-nummers.

Je kunt de soep dan daarna zelf op smaak brengen met zout en peper. Om het helemaal af te maken kun je nog een topping toevoegen als fijngesneden verse kruiden, bosui, of geroosterde zaden en pitten.

1.Pompoensoep

Favoriet bij zowel volwassenen als kleintjes. Wij roosteren een pompoen graag eerst in de oven. Alleen even wassen en halveren, en na ongeveer een half uurtje op 200 graden is de pompoen een stuk makkelijker schoon te maken. Haal dan de pitten er uit, snijd in stukken (schillen is niet nodig) en voeg toe aan de gefruite ui en knoflook. Bak even mee en giet er bouillon bij tot de groente net onder staat. Wij vinden het lekker om een stukje geschilde en fijngesneden gember toe te voegen, en net voor het pureren een scheutje kokosmelk.

2. Courgette-tuinerwtensoep

Voeg aan je basis twee courgettes toe, in stukken. Giet er bouillon bij en laat even koken tot de courgette zacht is. Doe er een zak/pak tuinerwten uit de diepvries bij, verwarm even kort mee en pureer. Lekker met wat verse munt en geitenkaas.

3. Kokossoep met witte kool en groene asperges

Deze pittige soep is een van onze all-time favourites. Lekker pittig en precies goed voor koude dagen.

4. Bietensoep

Pof rauwe bietjes met schil eerst even in de oven (ongeveer een half uur op 200 graden). Als je echt geen tijd hebt kun je ook gekookte bietjes gebruiken. Schil de bietjes en voeg met een beetje gemalen komijn toe aan je soepbasis van ui en knoflook. Giet de bouillon er bij, warm even door en pureer.

5.Wortelsoep met gele currypasta

Currypasta kun je kopen bij de toko, biowinkel en veel supermarkten. Wij hebben het altijd in huis voor een snelle curry, of soep! Voor een easy peasy wortelsoep voeg je een eetlepel currypasta toe aan je soepbasis. Doe er in stukken gesneden winterwortel bij en voeg de bouillon toe. Laat koken tot de wortel zacht is en pureer met een flinke scheut kokosmelk.

6. Uiensoep met geitenkaas

Niets simpeler dan uiensoep. Snijd een stuk of 12 middelgrote uien fijn. Fruit dit samen met 1 a 2 knoflookteentjes in een beetje ghee of olijfolie. Blus af met wat water of een klein scheutje witte wijn en roer er 2 theelepels mosterd (dijon) doorheen. Laat het vervolgens een uurtje zachtjes garen zodat de uien zacht & zoet zijn. Giet hierover de bouillon en laat nog even zachtjes door pruttelen. Garneren met geraspte geitenkaas op een stukje brood die je even onder de grill hebt gelegd.

Ook lekker: deze spicy zoete aardappelsoep! >

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Meer leuke content? Like ons op Facebook